Publicitat
Política · 19 d'Octubre de 2016. 17:03h.

Borràs culpa a CSQEP d’alentir la tramitació de la llei d’emergència habitacional

El grup l’acusa de “faltar a la veritat en sessió parlamentaria”

Borràs culpa a CSQEP d’alentir la tramitació de la llei d’emergència habitacional

Meritxell Borràs

El grup de Catalunya si que es Pot ha acusat a la consellera de Governació, Meritxell Borràs, de “faltar a la veritat en sessió parlamentaria” després que aquesta els acusés  “d’alentir la tramitació” de la nova llei sobre emergència habitacional. El grup ha demanat empara a la presidenta del Parlament perquè es pugui llegir l’acta de la reunió de la Mesa on , segons aquest grup, queda palès que el canvi a la tramitació de la norma que ha provocat el retard va ser proposat per “la mateixa Presidenta, un cop escoltats el Secretari General i la resta de membres de la Mesa”.

El president d’aquest grup parlamentari,  Lluís Rabell, ha afirmat durant la sessió de control que “faltar a la veritat en seu parlamentària no és admissible, sobretot quan és un conseller o una consellera qui ho fa”. “Em permeto dir-li a la consellera que acaba de fer un acte de demagògia i ha faltat a la veritat dient que aquesta llei no es pot tramitar per culpa del nostre grup parlamentari”, ha reblat. El portaveu de CSQEP, Joan Coscubiela, ho ha qualificat de "fet lamentable i vergonyós" durant unes declaracions als periodistes.

La consellera de Governació, Meritxell Borràs, havia afirmat minuts abans que “avui no tindrem nova llei, aquesta nova eina pels ajuntaments i les persones que ho requereixen”. “El nou text podria haver estat aprovat avui si CSQEP no hagués trencat la unanimitat pactada i s'hagués entrat com a projecte de llei de lectura única, tal com es va acordar entre tots els actors participants a la cimera”, ha reblat.

Borràs ha afegit que que “la no-tramitació per lectura única de la nova llei deixa desprotegits de manera indefinida els ciutadans més vulnerables” i a més “deixa sense eines als ajuntaments per resoldre els casos de desnonaments i amb menys capacitat per ampliar el parc públic d’habitatge”. La consellera també ha assegurat que “l’impost sobre els pisos buits només podrà ser aplicat a 72 municipis, en comptes dels 234 que preveia la llei”. “Passa exactament igual amb l’obligatorietat de lloguer social, que no podrà ser aplicada enlloc fins l’aprovació de la llei”, ha conclòs.

Publicitat
Publicitat

1 Comentaris

Publicitat
#1 Jax el boletaire, Vic , 21/10/2016 - 22:28

Borras con ayuda de Corleone Pujol van a dar casa atodos los sin techo e inmigrantes. Como se burlan del personal. Marchem !