Publicitat
Política · 5 de Febrer de 2021. 17:01h.

Borràs demana parlar en català a les torradores

La candidata de JxCat vol poder dir "vull una torrada" o "engega't, torradora"

La candidata de Junts per Catalunya a la presidència de la Generalitat, Laura Borràs, ha presentat les seves propostes en l'àmbit de la cultura i la llengua catalana i, entre altres mesures, ha demanat poder fer servir la llengua catalana amb els electrodomèstics. "Només faltaria que no ens poguéssim adreçar en català entre nosaltres i tampoc a les màquines", ha reblat.

Borràs ha recordat que l'activista cultural, Àlex Hinojo, va reivindicar en un "30 minuts" de TV3 que "volia poder parlar en català a la seva torradora". "Això és el que l'internet de les coses farà possible. I per tant, podem dir 'Vull una torrada', 'Engega't, torradora' o 'Posa't en marxa, rentadora'".

La candidata de JxCat ha dit que cal incentivar l'ús de la llengua catalana en tots els sectors, especialment en els de més impacte social i comunicatiu: etiquetatge, justícia, producció audiovisual, videojocs, tecnologia" i ha posat l'accent en els joves perquè "detectem que el seu ús cada cop és més deficitari".

"Tenim dret a viure plenament en català. Hem de posar les eines, l'actitud i el compromís perquè això sigui possible. Malgrat tants anys de bones polítiques de normalització lingüística, el català està en retrocés sobretot pel que fa al seu ús social", ha remarcat.

Publicitat
Publicitat

55 Comentaris

Publicitat
#45 telamarinera, vng, 06/02/2021 - 19:38

pues a mi no me parece mal; que subvención me dan por conectarlos a unas clases de catalán? y puedo
montar una academia?.. donde pido la subvención?..

#44 Ginys parlants.cat, Girona, 06/02/2021 - 19:13

El Jaguar catalanitzat: "engega't Jaguar!, posa la tercera, frena suaument,......No t'aturis, collons, que és un llaç groc no pas un semàfor en àmber.

#43 Figueras, Figueras, 06/02/2021 - 17:37

Y si se junta la Laurera, en Joanet y el doctorado en Catalan Blasete, y fabrican la Torradora Catalana! Tema resuelto. Pero oye, al Blas no le dejéis escribir, que haga otra cosa o os tomarán por payasos, si, más aún.

#42 Joan Ferrandis, Barcelona, 06/02/2021 - 15:10

Cualquier día, estos fanáticos nacional separatistas exigirán a las cotorras de la Diagonal que hablen catalán, bajo amenaza de deportarlas a Argentina.

#41 VRaptor, Alicante, 06/02/2021 - 13:48

Delirante, que una persona que se presenta a gobernar Cataluña sea capaz de superar a los Hermanos Marx. Esto demuestra la tota ausencia de sentido del ridículo y de originalidad. Hace un tiempo, alguno de la "colla" también lo propuso. ¿Qué habréis hecho los catalanes para sufrir tan tremendo castigo? Que las urnas se apiaden de vosotros. Amen