Publicitat
Política · 10 de Desembre de 2015. 08:31h.

Borràs demana que "deixin en pau els ajuntaments catalans"

La consellera de Governació diu que "atacar els ens locals és atacar el país"

Borràs demana que "deixin en pau els ajuntaments catalans"

Borràs, amb alcaldes catalans

La consellera de Governació i Relacions Institucionals, Meritxell Borràs, s’ha reunit amb els alcaldes dels cinc ajuntaments catalans denunciats per la Fiscalia de l’Audiència Nacional, per haver aprovat mocions de suport a la resolució d’inici del procés d’independència aprovada pel Parlament el passat 9 de novembre. 

Borràs ha considerat que “atacar i criminalitzar els ens locals, representants de la voluntat popular, és atacar el país, voler emmordassar, sotmetre i atemorir”. “En resum: deixin en pau els ajuntaments catalans” ha reblat.

La consellera els ha traslladat el suport explícit del Govern davant del que ha qualificat com un atac “a la llibertat d’expressió dels ajuntaments”. “No es pot perseguir els representants dels ajuntaments, ni als ciutadans per debatre lliurement i democràticament en els seus òrgans representatius”, ha apuntat.

La titular del Departament de Governació també ha recordat el compromís  dels ajuntaments amb el Govern en la reivindicació del dret a decidir, que es va materialitzar en l’acte de suport de més de 900 alcaldes a favor de la consulta del 9 de novembre de 2014. 

“Ara fa poc més d’un any, els ajuntaments van dir al president que els tindria al darrera, avui que són els ens locals els que estan sent perseguits judicialment, és moment de dir-los que el Govern també està amb ells”, ha declarat.

Finalment, ha enviat un missatge de tranquil·litat als ajuntaments i ha remarcat que les mocions ara investigades judicialment són declaracions polítiques que expressen el posicionament dels plens de les corporacions locals, però “en cap cas, en això poden estar tranquils, constitueixen un delicte de sedició, rebel·lió, prevaricació, desobediència, usurpació d’atribucions, ni ús indegut de fons públic”.

Publicitat
Publicitat

14 Comentaris

Publicitat
#13 La educat .net, Barcelona, 10/12/2015 - 20:54


Que nivelón de Revolución ¡¡¡¡

En el BonPreu con los Dodotis de Ofertón.

#12 Pluja, BCN, 10/12/2015 - 19:46

Desde luego, lo que hay que leer. Borràs, mejor callate, porque eres tan torpe y tan inepta como el resto de los que adorais la cubana.Teneis dos opciones: obedecer o todo lo contrario, en vosotros está la decisión...Aunque con lo cobardes que sois ya imagino...

#11 La feina ben feta, Bcn, 10/12/2015 - 14:12

L'únic que hom demana als ajuntaments és que facin la feina que els pertoca. No van ser votats per altra cosa que mantenir el poble polit i amb els serveis funcionant. Més enllà no els correspon.

#10 Manolo, Barcelona, 10/12/2015 - 13:18

Sigo pensando que estos pajaritos han de ir con cuidado.

Una acusación de sedicion o rebelion es cosa seria. Les puede hacer perder las lentejas y depues que reclamen al de los cuatro deditos en el pecho

Menos chulerías y obedecer la ley como lo hacemos todos

Lo demás es patético

#9 nedland, Roses, 10/12/2015 - 12:07

sra Borras el meu ajuntament cobra un impost per pintar la meva casa...dema anire i els dire que em deixin en pau..jo crec que es un abus que per poder pintar me la casa tingui que pagar..gracies per la seva aportacio

#9.1 botifler1914, BARCELONIA REP.INDEP, 10/12/2015 - 14:40

Pintatela con la bandera de España, ya que te hacen pagar... verás lo rápido que el ayuntamiento te la repinta gratis.