Política · 19 de Maig de 2017. 15:07h.

Borràs equipara l'Estat espanyol amb "una democràcia emmalaltida"

La consellera afirma que cal fer el referèndum per escollir entre "independència o decadència"

Borràs equipara l'Estat espanyol amb "una democràcia emmalaltida"

Meritxell Borràs

La consellera de Governació, Administracions Públiques i Habitatge, Meritxell Borràs, ha equiparat l'Estat espanyol amb "una democràcia emmalaltida" i ha afirmat que "molts catalans s'han plantejat la dicotomia d'independència o decadència, perquè no podem continuar com fins ara, amb un Estat que no només no rema a favor, sinó que en moltes ocasions ens va a la contra".

Borràs ha considerat que aquesta dicotomia "només es pot resoldre votant". Durant la conferència al Fòrum Europa–Tribuna Catalunya, ha recordat el "mandat democràtic" que té el Govern i ha assenyalat que "el millor escenari, sens dubte, és la celebració d'un referèndum pactat, però dos no pacten si un no vol", ha assegurat.

La titular de Governació ha manifestat que "el procés que estem vivint a Catalunya ha servit per fer aparèixer la cara més fosca i menys democràtica de l'Estat espanyol", i s'ha referit a "la utilització i manipulació barroera de la justícia; a la persecució del debat, les idees i, per tant, la fractura del principi d'inviolabilitat parlamentària que suposa anar contra la mesa d'un Parlament; em refereixo a la utilització de tots els mecanismes de l'Estat, legals i no legals, per anar en contra d'una aspiració democràtica".

La consellera també s'ha referit a la querella que la Fiscalia ha presentat davant el Tribunal Superior de Justícia de Catalunya i "al surrealisme que significa dir que el Govern de la Generalitat no pot comprar urnes o, fins i tot, l'amenaça realitzada a les empreses que les fabriquen".

Meritxell Borràs ha assegurat que "tot això, i molt més, només pot ser un clar símptoma d'una democràcia emmalaltida". "Tots plegats ens estem acostumant a acceptar accions i actituds que en qualsevol altre moment o en qualsevol altre país serien motiu d'escàndol" ha apuntat Meritxell Borràs, que ho ha qualificat d'"actituds colonials, pròpies d'un estat d'excepció".

Finalment, ha denunciat que l'Estat ha aprofitat la crisi per "fer la recentralització més gran des de la transició, perquè amb l'excusa de la crisi ens han rebaixat l'autogovern i ens han tret bona part de les eines per afrontar-la". En aquest punt, ha posat l'exemple de les polítiques d'habitatge: "El nostre model és molt diferent del model que ens arriba des del Govern de l'Estat espanyol".

13 Comentaris

Publicitat
#14 Dominica , Bcn, 20/05/2017 - 07:55

Ha pasado de noieta a petardo, por un punyado de dolares pujolianos.
Da pena.

#13 Escèptic, Bcn, 20/05/2017 - 00:15

I dale amb el tema de la democràcia, pesadets

#12 Xexo, Premia, 19/05/2017 - 22:45

Quien hablo que la casa onrro

#11 DARDO121, BARCELONA, 19/05/2017 - 21:08

Enferma estas tu, esquizofrenica, de odio, de ignorancia, de rabia,
Pero cuanto asco das, pobre desgraciada

#10 Convergencia y Unión, Bcn, 19/05/2017 - 19:23

Donde estaba está señora cuando la mafia del 3% saqueaba Cataluña? En Hospitalet colocada a dedo por su padre, fundador de Convergencia ,cobrando sueldazo y hablando catalan en la intimidad.