Publicitat
Política · 21 d'Abril de 2021. 19:28h.

Borràs es reuneix amb científics crítics amb ERC

La presidenta del Parlament comparteix "mancances" amb Oriol Mitjà i Àlex Arenas, entre d'altres

Borràs es reuneix amb científics crítics amb ERC

Borràs, amb Mitjà i Arenas, al Parlament

La presidenta del Parlament, Laura Borràs, s'ha reunit amb científics crítics amb ERC com Oriol Mitjà i Àlex Arenas, entre d'altres, i ha posat la cambra a disposició del món científic i sanitari per col·laborar i cercar solucions i la millor atenció ciutadana davant "situacions com la que vivim amb el covid" o "qualsevol dels reptes futurs que vindran".

Borràs ha expressat la "voluntat de poder oferir el Parlament perquè es pugui treballar" en favor de la previsió, l’anticipació i la millor resposta davant d’aquest tipus de situacions, que requereixen "cooperació i col·laboració", tal com s’ha constatat en el decurs de la trobada.

"Cal entendre què ha passat i transformar l’aprenentatge en saber", col·laborar "de manera inderdisciplinar", amb "assistència científica per a la presa de decisions polítiques", i "avançar científicament i políticament amb eines i recursos del segle XXI", ha dit.

La presidenta ha explicat que en la trobada “hem compartit mancances, situacions de feblesa estructural que cal afrontar i línies d’actuació futura”, començant pel “debat i l’intercanvi d’idees”, i la seva possible traducció en accions de caràcter legislatiu, com “una futura llei de la ciència, que doni carta de naturalesa a tota la realitat científica del nostre país”, i una “llei de mecenatge” que permeti organitzar les contribucions que, com s’ha vist, vol fer la ciutadania “en situacions d’extraordinària dificultat com la que hem viscut”.

Borràs s'ha reunit amb Antoni Trilla, cap de Medicina Preventiva de l’Hospital Clínic; Alex Arenas, investigador de la Universitat Rovira i Virgili; Magda Campins, cap del servei de Medicina Preventiva i Epidemiologia de l’Hospital Vall d’Hebron; Pere-Joan Cardona, membre del servei de Microbiologia de l’Hospital Universitari Germans Trias; Bonaventura Clotet, cap de servei de Malalties Infeccioses de l’Hospital Universitari Germans Trias; Sílvia De Sanjosé, presidenta del Grup Col·laboratiu Multidisciplinari per al Seguiment Científic del covid; Robert Güerri, cap de secció del Servei de Malalties Infeccioses i coordinador d’hospitalització covid de l’Hospital del Mar; Oriol Mitjà, epidemiòleg identificador de solucions clíniques per a la pandèmia de SARS-CoV-2 a l’Hospital Universitari Germans Trias; Antoni Plasència, director general de l’Institut de Salut Global de Barcelona, i Clara Prats, epidemiòloga.

Publicitat
Publicitat

1 Comentaris

Publicitat
#1 Marcial Heredia, mercadillos, 21/04/2021 - 21:24

No pierda el tiempo en patochadas y traiga más vacunas. Nos salvará la Pfeizer, la Astrazeneca o la Jansen. Y si quiere traer a alguien con criterio que sea la Ayuso. Quizás aprenda algo.