Publicitat
Política · 10 de Maig de 2022. 11:52h.

Borràs i Turull arriben a un acord in extremis

Després del toc d'atenció de La Vanguardia

Borràs i Turull arriben a un acord in extremis

La presidenta del Parlament, Laura Borràs, i el exconseller de la Presidència Jordi Turull han arribat a un acord per a una candidatura única que rellevi l'actual direcció en el congrés que se celebrarà el 4 de juny en Argelers, a la regió francesa de Catalunya del Nord.

El pacte aconseguit contempla un repartiment de les funcions executives entre tots dos dirigents, que s'han dividit a parts iguals els càrrecs de la cúpula. Borràs ocuparà la presidència de la formació, que fins ara exercia Carles Puigdemont, i Turull, la secretaria general, que estava en mans de Jordi Sànchez.

L'acord, forjat in extremis, evita la fractura de Junts. El punt que va fer encallar la negociació, segons La Vanguardia, era el repartiment de places a l’executiva, l'òrgan del partit que ha de prendre decisions capitals en el futur, com ara què cal fer amb l’acord de Govern amb Esquerra o el pacte de la Diputació de Barcelona amb el PSC, entre altres qüestions.

Borràs ha afirmat en roda de premsa que la precandidatura "va en la línea de consolidar el projecte de Junts" i ha reivindicat que amb l'acord hi guanya el partit perquè "consolida la imatge de partit que som i que volem ser". "Ens emmirallem per aconseguir la independència”, ha reblat.

Turull, per la seva banda, ha assegurat que “hem pres la determinació de fer equip" perquè "no hem rematat la feina per la qual els ciutadans van decidir que aquest país fos independent”. també ha destacat que Junts seguirà sent "el partit del president Puigdemont" i ha assegurat que "ens emmirallem amb la seva força i determinació”.

A més de Borràs i Turull, la candidatura presentada inclou els següents noms: Josep Rius, Aurora Madaula, Francesc de Dalmases i Anna Erra (vicepresidències), David Torrents (secretari d’organització), Teresa Pallarès (secretari de finances).

La resta de membres de l'Exutiva seran: Jaume Alonso-Cuevillas, Damià Calvet, Joan Canadell, Cristina Casol, Montserat Caupena, Violant Cervera, Jordi Fàbrega, Glòria Freixa, Gemma Geis, Montserrat Girbau, Jaume Giró, Marta Madrenas, Toni Morral, Míriam Nogueras, David Saldoni, Mònica Sales, Miquel Sàmper, Aleix Sarri, Ester Vallès i Salvador Vergés.

Publicitat
Publicitat

7 Comentaris

Publicitat
#7 Soloesmiopinion, Tabarnia, 11/05/2022 - 08:49

"en la región francesa de Catalunya del Nord". Por más que he buscado en páginas francesas de geografia política, no he encontrado una región con ese nombre.

#6 Ramon, Catalunya , 10/05/2022 - 20:34

Genial, s'han ajuntat la prepotència i la subverbia, d'aquesta ja no quedarà res a Junts, en dos dies un desert... Potser farem sort, que tota aquesta colla vagi a l'atur sería el millor per Catalunya

#5 Onofre de Dip, Vigo, 10/05/2022 - 15:58

Creo que los politólogos deberían estudiar muy seriamente la influencia orientalizante en los partidos separatistas catalanes. Por su tendencia irrefrenable al mercadeo, en plan bazar persa o chino.

#4 Marc de Vich, Vich, 10/05/2022 - 13:41

El ansia de protagonismo, de los dos, para su rebaño de vividores, no tienen ningún mérito para nadie, solo para su ego y su mundo cavernario, son como el agua y el aceite, imposible de mezclar. La primera será juzgada, por malversar dinero púbico y el segundo condenado por dar un golpe de estado, es decir solo para su mundo de mentirijilla

#3 Marcial Heredia, en tierra de cuñaos, 10/05/2022 - 13:36

Muchos cambios, mucho acuerdo in extremis y mucho reparto de cargos, para no mandar nada. Mocho no les va quitar ojo a ese par. Menudo es él desde que se codea con el Kremlin.