Publicitat
Política · 26 d'Octubre de 2021. 11:26h.

Borràs intenta mantenir-se en el càrrec

El Parlament inicia els tràmits perquè no hagi d'entregar l'acta de diputada si es acusada de corrupció

Borràs intenta mantenir-se en el càrrec

La Mesa del Parlament podria aprovar aquest dimarts un canvi en el reglament que obriria la porta al fet que l'actual presidenta de la cambra catalana, Laura Borràs (Junts), no hagi de lliurar la seva acta de diputada si el cas de fragmentació de contractes quan estava al capdavant de la Institució dels Lletres Catalans (ILC) arriba a judici i és acusada de corrupció.

Amb aquest moviment, Borràs, segons informa El Periódico, podria quedar pel seu escó fins que l'alt tribunal català dictés sentència ferma. La Mesa va sol·licitar el passat 1 de setembre la "revisió tècnica dels articles del Parlament que plantejaven problemes d'aplicació o interpretació" amb la finalitat que els serveis jurídics presentessin un document amb propostes alternatives. 

La modificació de la qual podria sortir beneficiada Borràs seria la de l'article 25 del reglament del Parlament. Els serveis jurídics insten que s'elimini un punt del reglament que indica que "en els casos en què l'acusació sigui per delictes vinculats a la corrupció, la Mesa del Parlament, una vegada sigui ferma l'acte d'obertura del judici oral i tingui coneixement d'això, ha d'acordar la suspensió dels drets i deures parlamentaris de manera immediata".

"Si es plantegen dubtes sobre la mena de delicte o sobre el règim d'incompatibilitats aplicable al llarg de la suspensió, fa falta el dictamen de la comissió de l'estatut dels diputats", afegeix el text. També s'elimina la part de l'article 25 que fa esment al fet que els diputats poden ser suspesos de les seves funcions "si és ferma l'ordre de processament o d'obertura de judici oral i el ple del Parlament l'acorda per majoria absoluta, donada la naturalesa dels fets imputats".

Publicitat
Publicitat

22 Comentaris

Publicitat
#19 La Victima, LLoret , 26/10/2021 - 20:38

S ha de fer ho que sigui per evitar q na Laura acabi de la mateixa manera que el seu soci i amic, a qui adjudicava contractes a dit i ara empresonat per trafic d heroina
.inigualables

#18 Onanista, Barcelona , 26/10/2021 - 19:54

Han perdido la vergüenza si es que alguna vez la tuvieron

#17 El Sifoner, Es SECESIÓN no independencia, 26/10/2021 - 19:11

Que manera mas rara de demostrar republicanismo y democracia. Esto mas bien parece, totalitarismo, fas_cis_mo, dictadura.
PROLETARIOS abrid los ojos, ellos se quieren proteger de sus responsabilidades.

#16 Sergi Sergio, Barcelona, 26/10/2021 - 18:57

La choriza nota que se acerca el juicio, tic, tac, tic, tac.

#15 SOY MATÍAS/ME GUSTAN LAS TÍAS, TABARNIA, 26/10/2021 - 18:44

Sólo es un ejemplo más de la "Democracia Orgánica Catalana", es decir de lo que un escritor/articulista catalán llama "Totalismo"

Produce risa hablar de "élites" catalanas y la entronización de la miseria intelectual y moral de quienes aquí mandan algo, hacen de Cat a un régimen a la Mexicana. Todos unidos en un PRI compartido. Dan pe