Publicitat
Política · 12 de Febrer de 2021. 09:51h.

Borràs no es mulla sobre la DUI

La CUP no l'exigirà per pactar una investidura

La candidata de Junts per Catalunya, Laura Borràs no s'ha mullat sobre si aplicarà una declaració unilateral d'independència si és investida presidenta de la Generalitat i ha dit que "el nostre compromís és inequívoc per avançar amb la independència". La CUP, per la seva banda, ha assegurat que no l'exigirà per pactar una investidura.

Preguntada durant el debat de La Sexta si signarà la DUI, Borràs s'ha limitat a dir que "si sóc presidenta, estarem compromesos amb el mandat de l'1-O". "Em permetrà que una resposta tan complexa que és l'anhel de llibertat que té el poble de Catalunya no es pugui respondre amb aquesta facilitat", ha afegit.

La CUP ha dit que no exigirà una DUI per investir un president independentista. La cap de llista per Tarragona, Laia Estrada, ha explicat que "estem exigint un full de ruta per exercir la sobirania que mereixem". "La DUI ha de ser la consecució d'haver fet els deures prèviament, que encara no s'han desplegat, per tenir un control sobre la nostra economia i sectors estratègics", ha remarcat.

Estrada ha exposat que "s'ha de poder fer una DUI després d'haver reactivat mobilitzacions i després de fer dos, tres o quatre Tsunamis Democràtics com els que vam fer i forçar una negociació en igualtat de condicions". "Portarem de la mà la lluita per la independència amb la del rescat social", ha conclòs.

Publicitat
Publicitat

17 Comentaris

Publicitat
#18 Péndulo, Barcelona, 12/02/2021 - 20:04

Los políticos independentistas son tan supremacistas que creen que el mundo acabará viendo y pensando igual que ven y piensan ellos.

#17 La Mare Superiora, Saint Kitts and Nevis, 12/02/2021 - 15:21

Qué dieu,que la Laura no es mulla...? Pobreta! Això és culpa del seu home!

#16 Lepero, Barcelona, 12/02/2021 - 14:25

Bla bla bla, para cambiar. Pero la nómina y dividir los contratos, para no tener que subastar, que sigan igual. Y ahora, encima, se va a hacer funcionaria del Estado.

#15 Ramón, Celrà, 12/02/2021 - 13:55

Laura no t´ha d´importar acabar a la presó. La causa s´ho val. El 99% de la gent que votará Junts espera aixó de tu. No hi ha rés més maco que sacrificar-se un mateix per salvar a tot un popla.

#14 Neferu, Barcelona, 12/02/2021 - 13:40

Esta Sra. reune todas las condiciones para seguir hundiendo a esta nuestra querida tierra catalana: es deslenguada, maleducada, faltona, mentirosa, y parece ser que posible corrupta. No me extraña. Tiene buenos maestros y ella es una excelente alumna. Eso es innegable, solo hay que oírla.