Publicitat
Política · 25 de Gener de 2022. 17:52h.

Borràs rebutja negociar els sous extra amb els treballadors

La Mesa del Parlament decideix unilateralment eliminar l'article del règim intern

Borràs rebutja negociar els sous extra amb els treballadors

La Mesa del Parlament ha acordat per unanimitat, a proposta de la presidenta, Laura Borràs, suprimir l'article 79 dels Estatuts del règim i el govern interiors del Parlament (ERGI), que regula les llicències d'edat del personal funcionari de la cambra.

Borràs, ha proposat que s'elimini directament l'article del règim intern de la cambra sense negociar-ho amb els treballadors, ja que considera que la mesa té la potestat per fer-ho. Ara, la supressió definitiva de l'article l'haurà d'aprovar la Comissió d'Afers Institucionals.

El Reglament de la cambra, segons el comunicat, estableix que abans de l'aprovació definitiva en comissió, correspon a la Mesa Ampliada, que formen els membres de la Mesa i un diputat de cada grup parlamentari que no hi té representació, l'elaboració de la proposta de modificació dels ERGI. A més, el Consell de Personal ha de ser escoltat preceptivament.

El síndic major de la Sindicatura de Comptes, Jaume Amat, que va renegociar les condicions ambs els treballadors de l'organisme que s'hi van adherir; es va referir en una entrevista a TV3 a la intenció que té la cambra de suprimir-les i va advertir que caldrà "una negociació laboral". "Estem parlant de treure als treballadors un dret que tenen adquirit", va concloure.

Publicitat
Publicitat

1 Comentaris

Publicitat
#1 Miguel, Hospitalet de Llobregat, 25/01/2022 - 19:02

"Estamos hablando de sacar a los trabajadores un derecho que tienen adquirido" Estos lazis se han saltado la Constitución y otras leyes cuando les ha dado la gana, por qué ahora tendría que ser diferente. Ojo, que no estoy contra ningún trabajador, lo mismo, para presionar, los funcionarios del Parlament hablarán sólo en castellano o español.