Publicitat
Política · 27 de Gener de 2022. 18:26h.

Borràs té cinc dies

Ultimàtum de la JEC a la presidenta del Parlament per retirar l'escó a Pau Juvillà

Borràs té cinc dies

La Junta Electoral Central (JEC) ha donat cinc dies a la presidenta del Parlament, Laura Borràs, perquè executi la resolució del 20 de gener passat en què ordena la retirada de l'escó del cupaire Pau Juvillà. La JEC, a més, ha avisat a Borràs que incorrerà en "conseqüències jurídiques" si no ho fa.

La JEC ha donat la raó a Ciutadans i ha denegat la petició de mesures cautelars del secretari tercer de la Mesa, per la qual cosa reclama que es doni compliment del seu acord del 20 de gener pel qual demanava la retirada de l'acta.

El Parlament va aprovar el dimarts presentar un recurs contenciós administratiu davant el Tribunal Suprem en defensa de Juvillà, igual que ho va fer ell, per a intentar blindar el seu escó fins que hi hagi sentència ferma, però la JEC diu que el seu dictamen és ferm.

"Cal recordar que les resolucions de l'Administració Electoral són executives des que adquireixen fermesa, sense perjudici de les mesures cautelars que puguin adoptar els òrgans jurisdiccionals competents en l'exercici de les seves potestats, i que l'incompliment d'aquestes resolucions pot donar lloc a les conseqüències jurídiques previstes en la legislació vigent", sentència.

Publicitat
Publicitat

15 Comentaris

Publicitat
#14 Figueras, Figueras, 28/01/2022 - 22:31

Una porra, yo voto que se lo hace en las braguitas y quita el escaño, al más puro estilo indepe, rebuzno luego existo.

#13 Arnat, Barcelona, 28/01/2022 - 15:09

La hipocresia es la religió d'aquesta que presideix(?) la institució, ja ho va demostrar el dia que, lamentablement, la van posar al càrrec, al mati depotricava contra "l'estat opresor" i al migdia frissava per signar ser funcionaria del mateix Estat. Ara a la vigilia de ser jutjada per corrupció aprofitarà per repetir la jugada fent la victima

#12 Sergi , Bcn , 28/01/2022 - 10:31

Voy a por palomitas...tic, tac, tic, tac...

#11 El Sifoner, Es SECESIÓN no independencia, 28/01/2022 - 10:02

No se porque montan tanto follón, al retirarle el acta a este ciudadano, no se esta privando a ningún votante de su representación, el acta se otorga al siguiente de su lista. En realidad se vota, a una lista electoral, y según el numero de votos, la JE va asignando los escaños en orden de cada lista, no hay mas.

#9 Nombre de César Tengo , El Prat de Llobregat, 28/01/2022 - 09:05

es hacer deporte.
NOTA: no he dicho quien ni quienes, ni que deporte o deportes, ni donde en que lugar o en que lugares, ni el por qué o los porqués.
Todo va en función de lo que acontezca, suceda, ocurra.
Aunque creo que todavía no hay antedecentes idénticos o bien análogos, ya se verá sin adelantar nada.