Publicitat
Política · 7 de Maig de 2021. 18:26h.

Borràs vincula el procés amb la Segona Guerra Mundial

Relaciona les víctimes del conflicte amb els “presos polítics i exiliats”

El Parlament ha commemorat el setanta-sisè aniversari de la fi de la Segona Guerra Mundial a Europa. La presidenta de la cambra, Laura Borràs, en el seu discurs, ha lligat els fets d’aleshores amb els actuals del procés.

Borràs ha manifestat que la guerra “va ser un xoc de la democràcia contra el totalitarisme, però afortunadament va significar la victòria de la democràcia”. “No té cap sentit reprimir amb la força cap nació ni cap poble”, ha dit, a més de lamentar que “massa sovint es banalitza el mal”.

“A Catalunya som especialment conscients de la importància de recordar, pels milers de represaliats catalans durant el franquisme, pels milers de catalans que encara resten desapareguts”, ha remarcat. “Però també perquè som al segle XXI i encara tenim presos polítics i exiliats”, ha afegit.

Laura Borràs ha demanat, d'altra banda, “construir un futur basat en el respecte i en els valors de la democràcia, sense presos polítics, sense exiliats, sense represaliats i naturalment sense conflictes bèl·lics”.

El diputat de Ciutadans, Ignacio Martín Blanco, ha mostrat la seva indignació pel discurs de la presidenta del Parlament. “La presidenta, Laura Borràs, ha fet una soflama barrejant a les víctimes de la guerra amb la situació de Puigdemont i companyia. La seva indecència moral no té límit”, ha dit.

“Lluny de centrar-se en l'horror de la guerra, el seu discurs ha estat carregat d'al·lusions al franquisme i paral·lelismes abjectes entre l'Europa de llavors i l'Espanya d'avui. És una immoralitat i una falta de respecte a les víctimes de la II Guerra Mundial i de la dictadura”, ha afegit.

“Ho dic com a diputat de C’s i també com nebot besnét del diputat del PSOE a les Corts de 1936 Vicente Martín Romera, afusellat per Queipo de Llano en començar la Guerra Civil. No tenen dret a degradar les institucions i enverinar així la convivència. Ja n'hi ha prou!”, ha sentenciat.

Publicitat
Publicitat

50 Comentaris

Publicitat
#50 bejota, bcn, 09/05/2021 - 22:39

EL PROBLEMA DE CATALUÑA ES QUE HAY MUCHAS BORRÁS , RAHOLA , FERRUSOLA , FORCADELL, DE GISPERT , PONSATI , ROVIRA , GABRIEL Y DEMÁS EJEMPLARES DEL MATRIARCADO CATALÁN,CAUSA DE FRUSTRACIÓN Y VIOLENCIA , CAPACES DE LLEVAR A CATALUÑA A LA GUERRA.

#49 manu, dijon france, 09/05/2021 - 15:06

Loca de borras, compara los exiliadas como puigdemont viviendo como un rey en Bélgica con el dinero de todos los catalanes a los que conocieron la Shoah de exterminio sistemático, llevada a cabo por la Alemania nazi contra el pueblo judío Deberías avergonzarte de comparar a un delincuente con el asesinato de varias personas durante esta guerra

#48 Nuria , Barcelona, 09/05/2021 - 12:43

Mientras nadie les rebata estos argumentos con contundencia, seguiran manipulandolo todo

#47 Aixó deu ser pijo-language, Chez Titole, 09/05/2021 - 11:33

Aquesta dona te una mena de pro¡nunciació força estranya, deu parlar pjio o alguna cosa semblant?. O potser esd tracta del dialecte dels barris benestants?

#46 te raó, Chez Titole, 09/05/2021 - 10:32

Ben mirat alló de l'1-O és pastat a la batalla d'Stalingrad.