Publicitat
Política · 12 de Març de 2019. 17:18h.

Borrell avisa Torra que l'Estat pot fer complir les ordres de la Junta Electoral

El ministre adverteix que tenen els "instruments" per fer-ho

Borrell avisa Torra que l'Estat pot fer complir les ordres de la Junta Electoral

Imatge d'arxiu de Josep Borrell, ministre d'Exteriors (foto: Exteriors)

El ministre d'Afers Exteriors del Govern espanyol, Josep Borrell, ha avisat el president de la Generalitat que l'Estat disposa dels "instruments" per fer complir les ordres de la Junta Electoral, en relació a l'obligació de retirar tots els llaços grocs i estelades dels edificis de la Generalitat que va emetre l'òrgan rector.

El ministre, en una entrevista a la Cadena Ser ha assenyalat que, si aquesta resolució no fos acatada, "l'Estat té instruments apropiats per fer complir les disposicions per les institucions encarregades de vetllar pel normal funcionament de la democràcia". Borrell també ha manifestat que la decisió d'ordenar la retirada de la simbologia és "molt encertada" perquè "un espai públic és de tots, no pot ser usurpat per símbols d'una part".

La Junta Electoral Central va requerir aquest dilluns al president del Govern, Quim Torra, que "ordeni en un termini màxim de 48 hores la immediata retirada de les banderes estelades o llaços grocs que puguin trobar-se en qualsevol edifici públic dependent de la Generalitat de Catalunya".

L'organisme considera que "el llaç groc i la bandera estelada són símbols partidistes utilitzats per formacions electorals concurrents a les eleccions". La Junta Electoral Central creu que ambdós símbols "poden ser legítimament utilitzats per les formacions polítiques en la seva propaganda electoral, però no pels poders públics, ja que aquests han de mantenir una rigorosa neutralitat política".

Publicitat
Publicitat

6 Comentaris

Publicitat
#5 Eva, Enmig del no res, 13/03/2019 - 23:13

Que alegría tan grande!!! Por fin podré ber la facahada del ayuntamiento de mi pueblo. Que lo desempapelen aunque mucho me temo que va a ser temporal...

#4 Vikander , Cornellá , 12/03/2019 - 19:59

Una gofetá a mano abierta es una buena herramienta.

#3 Mireia, Barcelona, 12/03/2019 - 18:02

Cal aplicar tots els instruments que siguin necessaris perque aquesta colla de fanatics encapsalats pel vicari-titella del "procesdado-rebelde" compleixin la llei escrupulosament. El precedent de multar a la fantasmagorica junta electoral de la pallasada del 1-O amb 30,000EUR va ser molt eficaç, l'endemà dimitien. El Torrat requereix més mà dura

#2 ElBarselono, Amb un sotrac al ADN, 12/03/2019 - 17:50

Brainstorming (lluvia de ideas) de maneras de hacer cumplir las ordenes del JEC: Yo enviaba a la Guardia Civil a quitar lazos, y que los secuestren durante 19horas por convocatoria de Omniun y ANC, aplicar otro 155 y más presus pulitiks. Otra idea declarar el día nacional de la retirada de simbología lazi y yo me apunto a quitar esvasticas indepes

#2.1 Protágoras, bcn.España, 12/03/2019 - 19:06

Los mozos deben ser quienes se encarguen de hacer cumplir la ley que para eso les pagamos. Si los mandos se niegan se les destituye y se pone el cuerpo a las ordenes directas del gobierno central. El estado tiene instrumentos para hacer cumplir la ley. Solo hace falta un gobierno con voluntad de hacerlo.

#1 Alien, Pluton, 12/03/2019 - 17:47

Doncs que ho facin i ràpid. Ja fa massa temps que dura aquesta conya. Fa segles que hauríen d'haver impedit aquestes parides als edificis de la Generalitat i als Ajuntaments. Aquestes coses s'han de tallar en sec.