Publicitat
Política · 28 de Novembre de 2018. 11:09h.

Borrell diu que els americans van "matar quatre indis"

Afirma que als EUA hi ha més integració política perquè tothom té "el mateix idioma"

El ministre d'Exteriors, Josep Borrell, va afirmar dilluns en un acte a la Universitat Complutense de Madrid que els EUA van arribar a la independència després de "matar quatre indis".

"Per què els Estats Units d'Amèrica tenen més nivell d'integració política? Primer, que tenen el mateix idioma tots. I segon, perquè tenen molt poca història darrere. Van fer la independència pràcticament sense història. L'únic que havien fet era matar quatre indis. A part d'això, va ser molt fàcil", va dir.

"Quan neixen i s'uneixen no hi ha antagonismes, si bé poc després es volen separar per un antagonisme econòmic: esclavisme sí, esclavisme no", va assenyalar Borrell. "Ara tots els americans se senten americans, i posen la bandera al jardí. I pobre de tu si l'utilitzes per mocar-te, pobre de tu! A ningú se li acut, i si se li acudís ho pagaria car", va afegir.

Borrell es va expressar d'aquesta manera en un debat, "La Unió Europea com a actor econòmic i global que protegeix els seus ciutadans", que es va fer al paranimf de la Complutense, en companyia del seu homòleg alemany, Heiko Maas.

Publicitat
Publicitat

27 Comentaris

Publicitat
#11 valenti, tA, 28/11/2018 - 19:18

Por los dichosos 9.000 euros no debiera dimitir (si este es el baremo debieran dimitir todos), pero por ignorar o menospreciar lo que fue uno de los más grandes genocidios de la historia, sí. Ni un minuto más en el Gobierno.

#11.1 Protágoras, bcn.España, 28/11/2018 - 22:20

El el pasado la palabra "conquista" existía en todos los idioma, y todos los pueblos aspiraban a conquistar. Por contra la palabra "genocidio" tiene poco más de 70 años. No se puede juzgar el pasado con valores que en esos tiempos no existían.

#10 ., ., 28/11/2018 - 18:18

La sentencia de abengoa le ha afectado y ha buscado una manera de echarse a si mismo,porque de otra manera no se entiende esta falta de humanidad.

#9 La História segons Borrell, Capetown del Llobregat, 28/11/2018 - 16:29

Desprès de pelar quatre indis els yankys van construir els EEUU, res a veure amb pelar uns quants milers de britànics que segons ell es veu que feien camping per Nordamerica. La Roma imperial també tenia un sol idioma i va acabar força malament. Res, peccata minuta. Abengoa va caure perque els del Consejo de Administrción eren uns cracks.

#8 opinador, Barcelona, 28/11/2018 - 16:16

a ver Josep, estoy de acuerdo en muchas cosas contigo, pero en esto no

los anglosajones se hartaron a matar nativos a paladas, de hecho en proporción mucho más que españoles y portugueses a pesar de la leyenda negra (hasta usaron mantas con viruela para exterminarlos)

la integración política no viene dada por el idioma sino por objetivos comu

#7 Purria de Tabarnia, Bcn, 28/11/2018 - 16:13

Suprrmacistas español!!!!!! Ahhh? Que como el nacionalismo espanol eso no existe, jajajajaja

#7.1 Purria Separata, Mollerussa, 29/11/2018 - 08:55

En todo caso sería supremacismo anglosajón, ese que tanto os gusta a los tractorianos.