Publicitat
Política · 29 de Novembre de 2011. 14:39h.

Borrell: "ens continuem mirant molt al melic"

L'exministre adverteix que "la joventut no trempa amb Europa"

Borrell: "ens continuem mirant molt al melic"

Josep Borrell, durant l'esmorzar

L'expresident del Parlament Europeu Josep Borrell, ara president de l'Institut Universitari Europeu de Florència, ha alertat en un esmorzar organitzat per la Fundació Catalunya Europa, propera a Pasqual Maragall, que "ens continuem mirant molt al melic" i que "els europeus ens estem quedant enrera". "Encara ens pensem que som el centre del món", ha afegit.

Borrell ha explicat que, en una troba recent amb joves doctorands alemanys, va arribar a la conclusió que "tenen la idea que Europa és cara, és un handiap, una bola de ferro que els hi han lligat al turmell per a expiar les culpes dels seus avis". "Es miren Europa com si fos un producte estrany", ha continuat.

El també exministre alerta que "Xina produeix un milió de doctors universitaris a l'any" i que "ens estem quedant enrere en la possibilitat de dominar el futur". "Europa pot acabar sent un museu a cel obert on els turistes del món emergent aniran a veure el nostre passat gloriós", ha manifestat.

Borrell, que ha advertit que "no sóc una persona euroescètpica pero si europreocupada" perquè "Europa està en un situació greu". "La joventut no trempa per Europa", ha reiterat.

L'expresident de l'eurocambra, allunyat ara de l'activitat política, també s'ha mostrat crític amb el paper d'Europa a la Primavera Àrab perquè "hem tolerat tots els dictadors". "Si Ben Alí no hagués marxat corrents li haguéssim acabat enviant material militar per esclafar els manifestants", ha assegurat.

Publicitat
Publicitat

2 Comentaris

Publicitat
#2 J, Vilajuïga, 01/12/2011 - 08:54

Sr. Borrell, expliquins els pentinats fiscals fets en exclusiva a Catalunya!
Parli'ns de les families que varen arruinar amb els pentinats fiscals que voste va organitzar.

#1 víctor, bcn, 29/11/2011 - 16:16

És que quan veus les cares d'eurodiputats com ell es fa impossible trempar.