Publicitat
Política · 5 de Febrer de 2019. 15:14h.

Bosch, a la defensiva

"Vostè ha acollit algun refugiat a casa seva?"

El conseller d'Acció Exterior, Alfred Bosch, ha esquivat contestar una pregunta d'e-notícies sobre si havia acollit refugiats o mena a casa seva en la roda de premsa posterior al Consell Executiu, on s'ha acordat declarar Catalunya com a "port segur".

Preguntat sobre si "vostè ha acollit mai un refugiat o un mena?", Bosch ha dit que "com a Govern de Catalunya li asseguro que ho estem fent" i ha afegit que "no sé si és el moment de respondre preguntes personals".

El conseller ha indicat que "jo, a casa, he acollit gent". Quan se li ha insistit si eren refugiats o menas, el conseller ha exposat que "aquesta pregunta personal no em sembla que sigui l'objecte d'aquesta trobada amb els mitjans". "Jo li estic explicant la posició del Govern de Catalunya", ha justificat.

Alfred Bosch ha afegit que "el Govern té una posició molt semblant" a la que finalment va adoptar la Unió Europea quan "va aconseguir que hi hagués uns ports propers que els acollissin després de dues setmanes a la deriva".

El titular d'Acció Exterior ha defensat en aquest sentit que "això ho hem de fer ja d'entrada". És una obligació, és una necessitat humanitària. A més, és llei internacional subscrita pel Regne d'Espanya", ha defensat.

Finalment, Bosch ha reiterat que "estem obligats a fer-ho segons les lleis i les regulacions internacionals". "El Govern de Catalunya té una posició molt clara i exercim les nostres atribucions", ha conclòs.

Publicitat
Publicitat

34 Comentaris

Publicitat
#32 a por Puchi, Barcelona, 06/02/2019 - 11:43

Ni caso, no tienen competencias en inmigración. Y pronto, muy pronto no tendrán competencias en nada. VOX, VOX, VOX...

#31 JC, Barcelona, 06/02/2019 - 09:35

Es un acto más de propaganda. Es un mirad qué buenos y generosos somos los catalanes y qué malvados los (el resto de) españoles. Ahora bien, una vez aquí, que los niños duerman en el suelo de las comisarías o en la calle, eso ya da igual, para eso no hay rescate. Solo les importa la propaganda.

#30 Aclaración, Barcelona, 06/02/2019 - 09:20

Cabe recordar que el "perlas" este de los ojos alegres fue apartado en la carrera para la alcaldía de Barcelona por inútil y ahora nos lo han puesto en exteriores como compensación política a los mediocres como él que fuera de la misma no son nada. Estamos mandados por auténticos irresponsables que no saben ni lo que manejan.

#29 Jaume, Figueres, 06/02/2019 - 08:20

Felicitats per la pregunta Sr. Rius. Vostè avui ha sigut l´excepció del periodisme d´aquest país que sol esser venut, covard i llepaculs. Ojalá molts com vostè.

#28 la-tabarra, Barcelona, 06/02/2019 - 02:36

Bosch,..sinceramente..por la forma de hablar,..parece que esté como "ido"..noqueado,..zumbado vaya! Menuda "talla politica" la de esta gentuza. En un trabajo privado los echarian a la calle en una semana..juas juas juas juas