Publicitat
Política · 22 de Novembre de 2011. 12:01h.

Bosch admet que "no s'albira" la independència

Malgrat ser "un anhel majoritari entre els catalans"

Bosch admet que "no s'albira" la independència

Alfred Bosch

El diputat d'ERC, Alfred Bosch, en un apunt al seu bloc, celebra que "avui al Congrés dels diputats hi ha molta més presència que mai de formacions partidàries de l’autodeterminació. I els partits catalans d‘obediència espanyola han davallat a un mínim històric. Aquella norma que deia que pagàvem en català i votàvem en espanyol ha començat a punxar".

"Que encara no hi hem arribat? Em sembla prou evident. Que ni tan sols s’albira el final? Sens dubte. Caldrà treballar molt més, sobretot a Catalunya, que és on s’ha de construir la nació. Però també a Madrid, que és on més s’ha de defensar el país, davant el poder i les injustícies espanyoles", escriu.

Bosch comnsidera que "queda palès que les dreceres fàcils no hi són, i de fet no hi han estat mai. Els camins a la independència no són simples. No hi ha camins fàcils, tots són difícils. Si algú pretenia trobar un camí planer, de ben segur que hores d’ara ja s’ha adonat que no anava gaire ben orientat".

"No és que el país no estigui a favor de l’estat propi; de fet, les enquestes demostren tot el contrari, o sigui que aquest és un anhel majoritari entre els catalans", assegura. També apunta que "la reclamació del concert econòmic és una pedra de toc perquè ens permetria lluir, tal com ha succeït entre els bascos, que com més sobirania fiscal s’obtingui, com més majoria d’edat a l’hora d’administrar els propis recursos, menys crisi hi haurà. No és casual que bascos i navarresos gaudeixin d’unes xifres d’atur que són la meitat de les nostres".

Publicitat
Publicitat

24 Comentaris

Publicitat
#14 cuca de llum, Vic, 23/11/2011 - 08:55

Jo, i una colla d'amics, hauriem tornat a votar Esquerra. En veure que han donat refugi al aprofitat den Fabregas, ja hem dessistit. Aquest tio, amb tal deviure del conte, es faria fins de FVuza Nueva

#13 FUNCIONARI CALENT, PALS, 23/11/2011 - 06:51

A Catalunya el que s´albira són anys de pobresa i de maldecaps de tots colors. La festa del tripartit no ha acabat, encara tenen les seves empreses i els seus contractats infiltrats en totes les Administracions i en Mas no retalla on ha de retallar, val a dir que és difícil, que la corrupció hi és

#12 PaT, bcn_jrmty9@hotmail.com, 22/11/2011 - 19:41

Los independentistas pretenden engañar con sus encuestas bajo pedido y , seguramente realizadas en alguna pachanga separatista.

#11 Ciudadano Sinmitos, Barcelona, 22/11/2011 - 18:12

La oportunidad de ser un estado independiente se perdió cuando la Unión Soviética se negó a apoyar la invasión militar desde Prats de Molló. Si Stalin se hubiera fiado de Macià, hoy día Catalunya podría ser como Corea del Norte o Cuba.

#10 joan, manresa, 22/11/2011 - 16:12

El Casal,16,05h.--Menys mal,algu que per fí toca de peus a terra....Te raó Sr.Bosch,els vens no bufen gens favorables,es pot parlar molt de fer referendums ,dret a decidir..,etc.., pro diumengue teniem una ocasió de sumar una mayoría sobiranista, i ya veu,una esmicolada de pa de pesic....