Publicitat
Política · 26 de Maig de 2013. 17:12h.

Bosch porta a Irlanda el "Catalan Democratic Style"

El dirigent d'ERC afirma que les consultes catalanes "són admirades a molts llocs"

Bosch porta a Irlanda el "Catalan Democratic Style"

Bosch

El diputat al Congrés d'ERC-RCat-Catalunya Sí, Alfred Bosch, va participar dissabte com a observador en el primer referèndum sobre la unificació de l’illa celebrat a Irlanda, inspirat en les consultes populars sobre la independència catalanes.

La iniciativa, sorgida també des de la societat civil, està impulsada per ‘United Ireland-You Decide’ que va convocar ahir la primera votació a les comunitats de Crossmaglen (comtat d'Armagh)  i Creggan Upper (comtat de Louth), separades actualment per la frontera. Es tracta d'un primer assaig, l’‘Arenys de Munt irlandès’, i es preveu que vagi seguit d'altres consultes similars.
 
Alfred Bosch, que el 2010-2011 va ser portaveu de Barcelona Decideix, assegura que ‘el Catalan Democratic Style’ , basat en les consultes populars catalanes, ‘és vist amb admiració a molts llocs del món, i ara mateix és exportable a Irlanda del Nord’, en unes localitats on vint anys enrere les comunitats lluitaven a trets al carrer.

"Per als irlandesos", ha declarat Bosch, "aquest model de participació popular és una fórmula ideal per desencallar el procés de manera cívica i pacífica. Es tracta d'un invent democràtic català que aviat podríem veure aplicat a altres llocs del món".

El diputat republicà va explicar fa un temps  l'experiència catalana a la conferència anual del Sinn Féin, i des d'aleshores ha estat convidat a fer el seguiment del procés. Bosch confessa que s’ha sentit "orgullós i emocionat de viure un moment històric que no té marxa enrera".

Publicitat
Publicitat

12 Comentaris

Publicitat
#13 Kropotkincillo (el amigo de los separatas), separatalandia, 27/05/2013 - 13:55

Seguro que los británicos han tomado nota...juasjuasjuas. Haciendo amigos por el mundo mundial.

#12 PereMajor, Vic, 27/05/2013 - 12:48

Eso, haciendo amigos para el "procés"!!!!!!!! Los británicos ("que són demócrates i ens diran que si", como dicen los indepes) encantados de la vida cuando vean que este sr., el de la estelada, está en un acto que aboga por la reunificación de la República de Irlanda e Irlanda del Norte, jjaaja!!!!

#10 El azote de los necios, Barcelona, España, 27/05/2013 - 09:31

Bosch el típico tontaina separatista que va alabando el pseudo comportamiento democrático de Inglaterra en el proceso de Escocia, pero no se da cuenta que si se va con esa misma propuesta de reunificación en Irlanda a Inglaterra lo van a hostiar......contradicciones y manipulación separatista....

#10.1 hector, bcn, 27/05/2013 - 15:59

Dado lo visto vuestro problema reside en que se de voz al pueblo por medio de referendums, ya sea para preguntar si quieren reunificacion o indeoendencia, vuestro mayor problema es que el pueblo hable, curioso.

#9 notario, chore sur mer, 26/05/2013 - 20:41

Los observadores internacionales de la gran nacion arapahoe y tirol sud que vinieron a la consulta quedaron encantados. Doy fe.

#8 Aureli Caparrós i Torresfoscas, Diorama, 26/05/2013 - 20:18

Ya de paso que les explique también de que va The Catalan Menjadora Style. A los partidos políticos irlandeses fijo que les mola, pues al ser un fet transversal del que se benefician (casi) todos los partidos nacionales, fijo que también ellos lo adoptarán como fet diferencial.