Publicitat
Política · 1 de Setembre de 2011. 11:48h.

Bosch també arriba als avals

El 'candidat' de Junqueras els presenta una setmana més tard que Joan Ridao

Bosch també arriba als avals

Bosch, entregant els avals

Alfred Bosch, que seria el candidat preferit pel proper president d'ERC, Oriol Junqueras, a les properes eleccions generals, ha presentat els avals necessaris per encapçalar la llista dels republicans a Madrid, acompanyat d'Oriol Junqueras i Marta Rovira.

Bosch, professor universitari i escriptor, ha lliurat els avals que ha recollit tant del Consell Nacional com de la militància, en un acte que s'ha fet a la sala de premsa de la Seu Nacional d’ERC. L'aspirant ha presentat 1.829 avals de la militància (prop d’un 25%) i ha superat àmpliament el mínim d’avals necessaris per esdevenir candidat, que era del 10%. A més, Bosch ha recollit l’aval de 88 membres del Consell Nacional d’ERC (40%), tot i que només se’n requerien 55.

"Estic molt agraït per la confiança que tants militants m’han fet, i espero poder contribuir a obrir el partit, i a defensar amb totes les forces la llibertat de Catalunya i la justícia social", ha afirmat.

Sobre el procés de primàries, Bosch ha explicat: "Estem orgullosos que els militants participin en la presa de decisions, i creiem que d’aquesta manera també atenem la reivindicació de més democràcia de la ciutadania".

Per la seva banda, Junqueras, ha explicat que l’opció de Bosch respon a la voluntat de reconnectar Esquerra amb el seu entorn. "La nostra obligació, com a partit que vol assolir la independència i defensar l’Estat del Benestar català, és teixir complicitats amb l’entorn associatiu, sindical, dels emprenedors i del món independentista, i creiem honestament que l’Alfred Bosch representa aquesta obertura", ha argumentat.

Amb els dos aspirants, doncs, si no hi ha cap sorpresa d'última hora, s'enfrontaran en unes eleccions primàries que es farien el proper 17 de setembre. Per ser candidat d’ERC a les primàries, s’ha de presentar un 25% d’avals del Consell Nacional o bé un 10% dels de la militància.

Publicitat
Publicitat

12 Comentaris

Publicitat
#8 Jaume, Girona, 01/09/2011 - 18:52

I en Ridao quants avals a presentat? Diuen que no ha arribat al mínim del 10% de la militància i que només ha pogut recollir justet els del Consell Nacional.... podríeu preguntar-ho i publicar-ho, així podriem comparar, no?

#7 Joan, Girona, 01/09/2011 - 13:36

Endavant Bosch! Cercau un número 2 de renovació i que trempi. Si presentau en Ridao o en Portabella en segon lloc, només haurem fet mitja feina i el mataran en dos dies, a ell i a n'en Junqueras...

#6 jaajjaajjaa, barcelona, 01/09/2011 - 12:56

i com es que vol ser DIPUTADO EN EL CONGRESO ESPAÑOL

#5 Raquel, Barcelona (Catalunya), 01/09/2011 - 12:02

Tornaré a fer confiança en ERC si renova totes les cares. No puc dir el mateix de CiU, que torna a presentar el mòmio del Durán.

#4 Jonqueres, Sant Vicenç, 01/09/2011 - 01:24

No tothom té un Mr. Bean cassolà. Trateu-lo bé.