Publicitat
Política · 27 d'Agost de 2020. 09:35h.

Bosch va fer els ulls grossos amb l'assetjament sexual a Exteriors

Funció Pública demana al Govern que sancioni l'exconseller i l'exsecretària general

Bosch va fer els ulls grossos amb l'assetjament sexual a Exteriors

Funció Pública, organisme que depèn del Departament de Polítiques Digitals i Administració Pública, ha proposat que el Govern sancioni l'exconseller d'Exteriors Alfred Bosch i l'exsecretària general Mercè Salvat pel presumpte cas d'assetjament sexual que va esquitxar la conselleria el març de 2019.

La investigació interna conclou, segons informa l'Ara, que els tots dos sabien que l'excap de gabinet de Bosch, Carles Garcias, podria estar assetjant diverses treballadores del Departament abans que el cas sortís a la llum i els retreu que no activessin abans el protocol contra l'assetjament sexual. Omissió que suposaria "una vulneració dels principis ètics i les regles de conducta dels alts càrrecs".

Tot i que Bosch va activar tots els protocols el mateix mes de març, cosa que entre d'altres va provocar el cessament de Garcias i la seva suspensió de militància d'Esquerra, Funció Pública retreu al conseller que no actués abans. En l'informe es constata que hi ha indicis suficients per incoar-los un procediment sancionador per part del Govern.

Finalment, apunten que la conducta de l'excap de gabinet del conseller "podria ser constitutiva d'assetjament sexual tipificat com a falta disciplinària molt greu o greu", tot i que el seu cessament impedeix que se li puguin exigir responsabilitats des de l'administració –només se'l podria sancionar si tornés a treballar-hi–.

Publicitat
Publicitat

16 Comentaris

Publicitat
#16 Neferu, Barcelona, 28/08/2020 - 18:57

¿Que no saben qué hacer? Pues es muy fácil: mandarlo a la pt. rue. Aahhhh, pero no hay huevines

#15 electra, Barcelona, 27/08/2020 - 19:17

Ha comparegut al parlament a donar explicacions?

#14 Coix/a trenca fanals i mobiliari urbà, La Llagosta, 27/08/2020 - 18:49

Tenir sort o no a la vida. O més que sort. Els Estopa diuen: Qué mal repartido está el mundo desde el primer mes de Enero. No té res a veure amb l'ex-Conseller Bosch, si voleu voluntàriament fer una ullada.

https://diaritreball.cat/la-junta-de-personal-deducacio-del-baix-llobregat-denuncia-que-el-departament-encobreix-assetjament-laboral/

#13 Luigi., Barcino, 27/08/2020 - 16:45

El problema es que a muchos les cuesta conseguir el polvo nuestro de cada día. Y digo de cada día, por la cita evangélica.

#12 Luigi., Barcino, 27/08/2020 - 16:38

Si alguien ve que están robando y se calla es porque también está en el ajo.El que calla, otorga.