Publicitat
Política · 29 d'Octubre de 2013. 17:13h.

Bosch 'ven' la independència als conservadors britànics

El diputat assegura que la “crueltat” política espanyola ha empès els catalans cap el sobiranisme

Bosch 'ven' la independència als conservadors britànics

Imatge de l'article

El portaveu d’ERC al Congrés dels Diputats, Alfred Bosch, ha publicat un article adreçat als conservadors anglesos explicant per què molts catalans volen la independència i lamentant que el Govern espanyol no actua com el del Regne Unit, permetent una consulta legal.

Bosch ha escrit al lloc web conservativehome, un portal d’informació dels conservadors britànics, independents però simpatitzants del partit Conservative Party, liderat pel primer ministre David Cameron.

El diputat d’ERC lamenta que el govern espanyol “no és comparable” al britànic i que hi ha “obstacles” en el camí de Catalunya cap a la independència. Un d’ells, diu, és "l'escassetat democràtica” a Espanya. En aquest sentit recorda que “’l’exèrcit segueix sent considerat una garantia de la unitat territorial” i que encara hi ha “tradició de bala”.

“Les minories tenen poques garanties i el patró bipartidista de la política espanyola sovint deixa els catalans perduts en la naturalesa política”, comenta abans de dir que a Catalunya hi ha “desconfiança”  cap al poder espanyol i les institucions espanyoles.

I això, diu, és arran de decisions com la retallada de l’Estatut aprovat el 2006 al Parlament. Bosch recorda que va ser una gran “frustració” per als catalans i que ha estat una “força impulsora” del sobiranisme a Catalunya en els darrers temps.

A més, manifesta que molts ciutadans han decidit optar per la independència empesos per “la desesperació amb la crueltat política espanyola.

També critica que des del govern de l’Estat s’aferren a assegurar que no es pot fer una consulta acordada perquè no és legal. En aquest sentit, considera que la Constitució espanyola, igual que la d’altres països, s’ha fet com una “gàbia” per evitar qualsevol tipus de canvi.

D’altra banda, recorda que un altre obstacle és el del finançament. Així, recorda que els ingressos que arriben des de Catalunya són molt importants i que és per això que Espanya s’oposa al dret a decidir de Catalunya.

Publicitat
Publicitat

31 Comentaris

Publicitat
#20 BEJOTA, BCN, 31/10/2013 - 13:25

Los patronos son conscientes de que en los despachos de las grandes multinacionales corren informes demoledores de la gran banca de inversión sobre una eventual independencia de Cataluña, cuya viabilidad a corto plazo y permanencia en la Unión Europea ponen en duda. ("EL PAÏS")

#19 Flint, BCN, 30/10/2013 - 16:09

torres cada fachada de la Sagrada Familia...según el son las cuatro barras de la senyera y ¡arriba ve una estrella y todo!
http://www.youtube.com/watch?v=AQnTeYmwwHo

#18 Flint, BCN, 30/10/2013 - 16:05

El primer comentario a su articulo ya lo dice todo. ¿Que haces en una página "tory" , unionista por definición, hablando de la independencia de Catalunya?...lo mejor el enlace a un video de candideCAT, donde sale Bosch explicando su pancatalanismo y una esperpéntica teoría sobre porque tiene 4...

#18.1 vado, BCN, 31/10/2013 - 00:23

Para mostar el comportamiento antidemocratico del Partidpo popular y del nacionalismo españolista a un partido, Tory, conservador y unionista pero democrático.. Para mostar los distintos parametros y conceptos de la democracia que se manejan en un sitio y el otro

#17 BEJOTA, BCN, 30/10/2013 - 15:08

El líder dels socialdemòcrates europeus adverteix Mas: la independència unilateral implica quedar-se fora de la UE .Swoboda recorda que no es pot "crear nous conflictes i esperar que tothom t'accepti a la UE",

#16 pedrorepublik, barcelona, 30/10/2013 - 11:30

¿Y porque no se lo vende a los socialdemocrátas?
A ver si va a acabar esquerra pidiendo el apoyo de la liga norte, porque estos que quieren que le apoye son parecidos o peores. Al final solo os va a apoyar la derecha.