Publicitat
Política · 19 de Març de 2018. 10:02h.

Boya diu que la DUI era per "dialogar amb l'Estat"

"El fet de no haver-n'hi ens va fer avançar en aquest sentit"

Boya diu que la DUI era per "dialogar amb l'Estat"

Mireia Boya (foto: CUP)

L'exdiputada de la CUP, Mireia Boya, va assegurar davant del jutge del Tribunal Suprem Pablo Llarena que amb el referèndum i la DUI es buscava diàleg amb l'Estat espanyol. Boya va explicar segons l'àudio que publica l'Vanguardia que es va intentar fins a l'últim moment pactar amb l'Estat espanyol.

Primer, buscant un referèndum pactat, i després fins i tot amb la pròpia declaració d'independència: "S'ha intentat per activa i per passiva que fos pactat amb l'Estat espanyol però ens hem trobat amb una manca de diàleg total i absolut".

"La nostra intenció era dialogar amb l'Estat espanyol. El fet de no existir diàleg ens va fer avançar en aquest sentit dins del Parlament i amb els mecanismes habituals fixats pel reglament del Parlament per tractar d'avançar. I amb el resultat (de l'1-O) i d'aquesta declaració (del 27 d'octubre) també teníem l'objectiu de veure si d'una vegada per totes podem dialogar amb l'Estat espanyol perquè no hi ha manera", va afegir.

Boya, d'altra banda, va culpar el Govern de no preparar els mecanismes necessaris perquè després de la declaració d'independència del 27 d'octubre es pogués aplicar la Llei de Transitorietat que portaria a Catalunya a una república i un estat independent.

"En aquell moment, el 27 d'octubre, aquesta declaració política nosaltres ens la crèiem però la realitat ha estat una altra. A causa de l'aplicació de l'article 155 i pel fet que el Govern de Catalunya no hi havia preparat tot el que havia de preparar per aplicar la Llei de Transitorietat, que no s'ha aplicat", va manifestar.

Boya ha lamentat davant del jutge que "la realitat ha desmentit el que jo creia en aquell moment" i ha criticat que el Govern "no havia previst tot el que havia de preveure i que responia a aquesta llei de transitorietat que calia aplicar en el possible escenari que guanyés el sí". "Això és una evidència i és una realitat", va recalcar.

Publicitat
Publicitat

34 Comentaris

Publicitat
#30 viriato, barna, 19/03/2018 - 20:44

cuando prohibiran en este pais los simbolos seudo-fascista del puño en alto . si el puño estubiera abierto valgame dios lo que dirian y en el fondo los dos representan a hijosdeputa.

#29 Elena, Sant celoni , 19/03/2018 - 19:24

"el objetivo de haber si de una vez'. Por favor!!! Como podeis publicar eso? Es " a ver si de una vez'. Que no teneis correctores ortogràficios?

#28 Pan con tomate y jamón Ibérico, II*II No es una república, es un circo, 19/03/2018 - 18:38

Claro, claro, es que ésta ha descubierto como sorber y soplar a la vez. De locos, confunde el culo con las témporas; no se puede escupir a los clientes, dejan de comprarte. ¿Lo entiendes Boya?

#27 M. Pilar, Barcelona, 19/03/2018 - 16:22

Aj, vaja!!! O sigui que teníeu intenció de negociar! Jo creia que s'havia de desobeir l'Estat! Ah! Això és una altra cosa!!! :-):-):-)

#26 andapuesmiracomolosoteguis, Vic, 19/03/2018 - 16:01

También los terroristas ponían petardos (pillaran a quien pillaran) para dialogar (eufemismo de trágala)