Publicitat
Política · 18 de Novembre de 2019. 20:33h.

Boye acusa la JEC de “colonialisme”

La defensa de Torra assegura que “ha dictat resolucions colonials”

L'advocat Gonzalo Boye, que exerceix la defensa del president Torra, ha acusat a la Junta Electoral Central de fer “colonialisme pur i dur” perquè “ha dictat resolucions absolutament colonials”, segons ha al·legat en el seu últim torn de paraula en el judici contra el president de la Generalitat per desobediència.

L'advocat defensor ha afirmat que la JEC “ha anat colonitzant altres àmbits aliens a la seva competència”. “Té una funció absolutament expansiva incompatible amb els valors democràtics”, ha assegurat Boye, que ha afegit que “no té competències per dictar la resolució que va dictar” i ha qualificat l'òrgan electoral d'“incompetent”.

Boye ha argumentat que Torra no va desobeir a la Junta Electoral Central perquè “no és un òrgan superior al president de la Generalitat ni a el president de Govern espanyol”. “A Espanya hi ha dos tipus de delictes de desobediència: a l'autoritat superior i a les ordres judicials, tota la resta són discussions no emparades pel Dret”, ha explicat.

Per altra banda, la defensa de Torra ha equiparat el llaç groc amb el Rei per respondre la fiscalia que considera el símbol “no neutral”. “Els llaços grocs i l'estelada no són símbols compartits per tota la ciutadania de Catalunya, la foto del Rei tampoc i presideix fins i tot aquesta sala”, ha assenyalat Boye.

Gonzalo Boye
Publicitat
Publicitat

11 Comentaris

Publicitat
#10 Pan con tomate y jamón Ibérico, La peste amarilla daña el cerebro…, 19/11/2019 - 19:25

"Boye acusa la JEC de colonialisme”

¡Colonialismo...! pues no tiene mucha pinta de Mapuche... en realidad este vástago de la oligarquía Chilena es hijo de una señora Pinochetista... vaya jeta que gasta el tipo este... ahora vá de indígena oprimido...

#9 Casandra, BARCELONA, 19/11/2019 - 14:57

Si colonialismo es lo de menos a aplicar a una región que vive en la Edad Media desde Pujol.
Hablar es gratis, a no, a este le pagan los que tienen dinero para transgredir y seguir como si nada.
Si es que nos pasa poco.

#8 pepe, andorra, 19/11/2019 - 12:04

Y q es exactamente eso de las resoluciones coloniales? pq como argumento jurídico da bastante pena. Claro q boye también es alguien q da bastante pena, se nota tanto q es un mercenario y q esta ahi pq le pagan......La única duda q tengo es si es Soros o cobra a traves de alguna logia de esas q se alquilan últimamente al mejor postor.....

#7 El Sifoner, Castelló, 19/11/2019 - 11:13

Sr, Boye. Le propongo un ejercicio. El Sr, Abascal requiere de sus servicios para que le defienda. ¿Aceptaria ud?. Si no lo hiciese, ud, actuaria como un fascista y si lo hiciese, ¿lo haría con plenas garantías para su defendido? o a caso se podría dudar de su profesionalidad por su ideología.

#6 Boye-JETA DE CEMENTO, Aquest individu és estúpid o pren a la gent com a estúpida? , 19/11/2019 - 10:41

A CAT, els nacionalistes no han volgut desenvolupar una llei electoral pròpia, per la qual és te la potestat legislativa, però no la tenim perquè la desequilibrada distribució territorial els afavoreix, volen treure profit de la LOREG (llei espanyola) en allò que els va be però queixar-se o posar en dubte allò que no els hi va be.