Publicitat
Política · 28 de Maig de 2010. 13:35h.

Boyer critica l'elevat nombre d'immigrants

"Entre els anys 1996 i 2009 van venir a Espanya sis milions i mig de persones"

Boyer critica l'elevat nombre d'immigrants

Boyer, amb la seva dona

L’exministre socialista d'Economia Miguel Boyer ha afirmat, en declaracions al programa El matí de Catalunya Ràdio, amb Manel Fuentes, que un dels problemes de l’economia espanyola és l’elevat nombre d’immigrants que els últims 12 o13 anys va arribar a Espanya per treballar, sobretot, en el sector de la construcció: “Entre els anys 1996 i 2008-2009 van venir a Espanya 6 milions i mig de persones. Hem sostingut el treball de tot l’est d’Europa. Aquest és el problema més seriós perquè no es poden tallar els subsidis en una situació com aquesta, però al mateix temps és un pes molt fort”.

En aquest sentit, Boyer ha destacat la despesa que suposa per al govern espanyol pagar el cost dels subsidis d’aquestes persones que s’han quedat sense feina: “La qüestió és que d’una manera èpica, que no és reprotxable, hem sostingut i està sostenint el govern l’atur de moltes persones que van venir i està prolongant els subsidis, etc... Això és una despesa enorme, que no estant tenint en la mateixa mesura altres països europeus”.

A més, segons Boyer, aquestes persones que van venir per treballar en el sector de la construcció ara difícilment trobaran feina: “Com que no és possible que la construcció torni als nivells d’abans, hi ha una part dels aturats, sobretot els estrangers que van venir directament a la construcció residencial, que és molt difícil que tornin a trobar feina a Espanya”.

Boyer ha afegit que Europa no pot retreure a Espanya la política d'excessos en la construcció, sense recordar que Espanya ha assumit la feina de sis milions i mig d'estrangers entre els anys 1996 i 2008. L’exministre socialista ha volgut deixar clar que no es tracta de cap discurs xenòfob i ha assenyalat que el poble espanyol no té “reaccions en aquest sentit”.

D’altra banda, l’exministre socialista d'Economia ha afirmat que el president del govern central, José Luis Rodríguez Zapatero, va ser “excessivament optimista”  a l’inici de la crisi i que el govern central es va desgastar “molt” dient que ja hi havia brots verds. Per Boyer, “en economia, profetitzar és mal assumpte”.

Qui va ser el primer ministre d’Economia del govern de Felipe González també ha afirmat que “ningú no podia preveure aquesta crisi”, i ha afegit que ara Rodríguez Zapatero està fent els deures: “El govern va pecar de massa optimisme, això és evident, i això l’ha danyat, però de totes maneres va fer els deures l’any passat amb els estímuls, i ara esta fent de debò els ajustos”.

Publicitat
Publicitat

13 Comentaris

Publicitat
#13 idus, a@a.com, 28/05/2010 - 22:08

6'5 millones / (4745 dias = 13 años) = 1.369. Opino que Catalunya Radio no debe entrevistar jamás a economistas que ni son catalanes, ni hablan catalan ni trabaja en Catalunya como el sr Boyer. Entrevistar a Boyer desprestigia la emisora.

#12 malu, España, 28/05/2010 - 21:50

Me encanta jajajaja, que sea ud. el que hAble de que hay muchas personas inmigrnates en España. Pues empiece por su casa a devolver las .
Si el presidente hace los deberes como sería si no los hubiera hecho.
NO NOS TRATE COMO TONTOS. VASTA DE INSULTOS

#11 Enrique Berenguer, Barcelona, 28/05/2010 - 21:24

Admiro con qué malicia ilustráis (y intituláis) los artículos. Boyer (apellido francés) con su espléndida esposa eurasiática.

#10 David, Cornellà, 28/05/2010 - 18:33

Doncs a ell bé que li ha anat amb la seva immigrant, que l'ha retirat de treballar i fins i tot li ha posat un piset amb molts pixadors!

#9 jaume, mataro, 28/05/2010 - 18:01

Jo ja ho deia al 2004 que CAP país pot assumir tants milions d´IMMIGRANTS DE COP. i menys un país tan pobre com Espanya que és com Grècia o Portugal, el problema no és la immigració sino el nombre, això petaria i ho sabien