Publicitat
Política · 30 de Juny de 2010. 22:53h.

Bragado i l'arquitecte Díaz haurien pactat l'operació de l'hotel

Una transcripció telefònica recull una conversa entre ambdòs

Bragado i l'arquitecte Díaz haurien pactat l'operació de l'hotel

L'arquitecte Carles Díaz, abans de presentar-se davant de la jutgessa que investiga el cas de l'hotel del Palau de la Música, el 29 de Juny de 2010 (foto: ACN / Estefania Oliver)

L'acta amb noves imputacions dictada per la jutge del cas de l'hotel del Palau fa referència a una de les carpetes localitzades al Palau de la Música, que podria pertànyer a Jordi Montull. Segons recull l'acte de la jutgessa, la carpeta incloïa una transcripció d'una conversa telefònica mantinguda entre Bragado i l'arquitecte del projecte, Carlos Díaz, en què es recollia una conversa prèvia entre Bragado i Massaguer.

Bragado explicava a Díaz que havia pactat amb Massaguer que els edificis que s'havien de descatalogar podia fer-ho l'Ajuntament "sense" intervenció de la Generalitat i que se signaria el conveni entre la Generalitat i la fundació el dia assenyalat "sense publicitat".

També van pactar que per a la signatura del conveni entre Generalitat, Ajuntament i fundació calia demanar a la conselleria de Cultura de la Generalitat un informe favorable que afirmés que el projecte era "bo i convenient per al Palau" per tractar-se d'un bé d'interès nacional, ja que totes les operacions de l'entorn han de tenir un informe preceptiu.

Una de les directrius que assenyalava Bragado a Díaz per enviar aquesta sol·licitud era que havia d'anar acompanyada del projecte que es proposava i d'una memòria justificativa que expliqués els avantatges per al Palau. Abans de l'enviament de la sol·licitud s'explicitava que en remetés una còpia a Bragado perquè hi donés el vistiplau i avisés la conselleria de Cultura que era "urgent redactar l'informe favorable".

En aquesta conversa Bragado també recordava a Díaz que era necessari "el control polític de Millet sobre tots els partits". Concloïa assegurant que la signatura es realitzaria "sense cap problema".

Carlos Díaz va comparèixer com a testimoni aquest dimarts, però la jutgessa, Míriam de Rosa Palau, va ajornar la compareixença al·legant que abans d'interrogar a Díaz volia estudiar nous documents que van aportar a la causa dels gestors del Palau de la Música i que es referirien a Díaz.

Jordi Montull, en la seva declaració, havia assegurat que va parlar amb Carlos Díaz, que pertany al despatx d'arquitectes a qui van encarregar obres del Palau. En la conversa, li va demanar que aportés davant la jutgessa una documentació que acreditaria que els 900.000 euros que, segons el fiscal, van anar a parar de manera fraudulenta a Millet i Montull, corresponien als seus honoraris. Díaz, García-Bragado i Messeguer estan citats per declarar com a imputats el proper dia 12.

Publicitat
Publicitat

3 Comentaris

Publicitat
#3 carles, Sort, 01/07/2010 - 16:12

Kropotkin, canses i ets fastigós, supures bilis pudenta, oblida'ns. Opina a El Mundo, l'ABC, mira Intereconomia, afilia't a Ciutadans, casat amb Rosa Diez però desapareix de l'e-noticies. No aportes res, no entens res, no es pot raonar amb tu.

#2 Martí, Barcelona, 01/07/2010 - 11:49

Home, no... Aquestos són els que deuen ser per a tu bons, els espanyolistes, els chaconeros, montilleros, catanyoleros... No són els dolentíssims nacionalistes catalans.

#1 Kropotkin, Vic, 01/07/2010 - 09:04

Menudo tinglado. Y van.... En general, toda esta historia del nazionanismo catalán, la imposición lingüistica, las subvenciones a Omnium Cultural, Patricias Gabanchos, Mikimotos, Joel Joanes, periodistas del régimen, etc solo tienen un objetivo, la pasta