Publicitat
Política · 26 de Gener de 2016. 13:01h.

Breda declara Felip VI ‘persona non grata’

El poble de la Selva acusa el monarca d'impedir "el dret a decidir del poble de Catalunya"

Breda declara Felip VI ‘persona non grata’

Felip VI

El ple de l'Ajuntament de Breda, a la comarca de la Selva (Girona),  ha declarat per unanimitat persona no grata el rei Felip VI al·legant que el monarca representa un "Estat que impedeix el lliure exercici del dret a decidir del poble de Catalunya". L'acord va ser adoptat ahir a la nit al ple municipal d'anit per unanimitat: 6 regidors d'ERC -el govern municipal-, 2 de CiU, 2 de Tots per Breda -candidatura local- i 1 de la CUP.

La moció declara "persona no grata el monarca Felip VI i qualsevol altre representant de la monarquia espanyola en tant que representant d'un Estat que impedeix el lliure exercici del dret a decidir del poble de Catalunya" i insta el consistori a no participar en cap acció que suposi un reconeixement de la corona.

Per als impulsors de la moció, Felip VI representa una institució, la monarquia, que té "uns valors completament allunyats de la igualtat entre ciutadans". A més, retreuen al monarca la seva "falta de respecte institucional" amb la presidenta del Parlament, Carme Forcadell, per "negar-se a rebre-la en audiència pública" per comunicar-li l'elecció del nou president de la Generalitat, Carles Puigdemont, un tràmit que el Rei va demanar que es fes per escrit.

Publicitat
Publicitat

110 Comentaris

Publicitat
#75 Baldiri, Joanet(La Selva), 27/01/2016 - 12:44

A casa meva hem declarat persona non grata a l'Obama i a la Merckel....ara som molt més feliços...

#74 Onofre, La Fullaca(Osona), 27/01/2016 - 12:34

Mai la canalla de l'Ajuntament de Breda ha fet tanta llàstima...Sort que encara tenen terrissa...i el poble els soporta.Ai...coi...coi

#73 Bcn, Barcelona, 27/01/2016 - 11:34

Els únics que ho impedeixen son els mateixos que la demanen.No sabrien ni per on començar!!!Jajajaja

#72 Casper, Bcn, 27/01/2016 - 10:46

Breda poble de merda.

#71 Bredencs, nuevos análisis confirmarian psicotrauma, 27/01/2016 - 01:00

Breda ha elegido convertirse en el pueblo elegido para el frenopático. Es hora de que el estado ponga camiones llenos de psiquiatras y den medicación a esa población rural de cerámica y calçot. Por cierto estando al frente uno de CDC no desestimen la posibilidad que el tema 3% lo tenga de la mano,