Publicitat
Política · 7 de Març de 2009. 13:10h.

Brindis contra el toro d'Osborne

Celebren amb cava l'enderroc del 'monument' i demanen que "no el tornin alçar"

Unes 300 persones s'han concentrat aquest dissabte a la plaça de l'Ajuntament d'El Bruc contra el procés judicial obert contra dos joves manresans que van intentar enderrocar la figura del toro del Bruc el passat mes juliol. L'acte ha acabat amb una marxa fins el turó on està l'emplaçament i un brindis simbòlic amb cava perquè "no el tornin a alçar"

Els organitzadors han explicat que la protesta pretenia "solidaritzar-nos amb ells, ara ja condemnats a una pena-multa de 192 euros que els podria suposar 8 dies de presó per cap. Ara, a més de mostrar la nostra solidaritat, exigim, que el toro d'Osborne no torni a ser alçat".

Els joves denuncien que "la casa Osborne manté des de fa anys, al poble d'El Bruc, en contra del sentiment majoritari de la societat catalana, l'efígie monumental del toro, símbol reconegut d'espanyolisme que recull les essències més ràncies d'aquest sentiment: el sexisme, la tortura dels animals i la imposició d'una cultura aliena, imperialista, a casa nostra".

"I és que el darrer toro que queda al Principat ha caigut moltes vegades i la darrera només fa una setmana. És molt més que una tradició, és l'expressió de que hi ha gent disposada a organitzar-se, és l'evidència que hi ha qui no es resigna a l'assimilació cultural del nostre poble. Hi ha gent que diu prou, i l'Esquerra Independentista també!", han afegit. Els organitzadors de l'acte han estat la Coordinadora de l'Esquerra Independentista del Montserratí, l'Assemblea de Joves d'Igualada, l'Assemblea de Joves de Collbató "L'Esquerda", Endavant (OSAN), CUP, Alerta Solidària, Maulets i CAJEI.

Veure fotogaleria

Publicitat
Publicitat

74 Comentaris

Publicitat
#74 cabanes, bcn, 09/03/2009 - 09:26

quina mania dels nacionalismes i fascismes d'apropiar-se de l'identitat i la veu de tothom: "sentiment majoritari de la societat" Pero que collons, qui els ha donat el dret...més de lo mateix

#73 Otger, BCN, 09/03/2009 - 08:28

Poques botelles d Orbosrne es deuen vendre a catalunya. La seva qualotat es infima.

#72 Una catalana, Vallés Occidental, 09/03/2009 - 01:34

Em sembla que aixó ho ha de solucionar l'Ajuntament del Bruc no deixant que es torni a posar aquesta mena de toro que no volem la majoria de catalans. Cada vegada que passo per la carretera i el veig, és que fa pena.

#71 bcn87, bcn, 09/03/2009 - 00:39

son muchos, y van armados!!

...i aixo ha de ser noticia?¿?¿

#70 Fran, Llinars, 09/03/2009 - 00:13

HUG, desde quan el ruc es un animal catala i el bou es un animal espanyol?. Ets tonto o t´ho fas?