Publicitat
Política · 29 de Juliol de 2019. 11:28h.

Brindis per "la llibertat de Catalunya" a TV3

'Entrevista-massatge' de Sílvia Coppulo a Ramón Cotarelo

El politòleg i escriptor Ramón Cotarelo ha estat el convidat a El Divan de TV3, programa presentat per Sílvia Coppulo. La conversa entre tots dos, sempre amable per al convidat, ha finalitzat amb un brindis "per la llibertat de Catalunya".

Cotarelo a més ha rebut un obsequi en forma de llibre de xilografies de Pere Calders. El politòleg ha reconegut que no coneixia l'escriptor català, però s'ha mostrat agraït i ha anunciat que se’l llegiria "amb molt de gust".

L'entrevista s'ha iniciat amb un elogi del català de Cotarelo, que en els últims temps es venia queixant d'estar vetat per ERC a TV3. "Caram, que català que té!", l’ha elogiat Cóppulo. "Sí, sí, faig el que puc", ha respost Cotarelo amb modèstia. "Ho fa molt bé, ho fa molt bé", ha aprovat Cóppulo.

"Per què s'ha volgut fer català, doctor Cotarelo?", s’ha interessat la periodista. "La pregunta se l'han de fer la resta d'espanyols, per què no s'han fet catalans ells?", ha respost el politòleg, que ha criticat en diverses ocasions l’"Estat opressor".

La conversa ha virat llavors a la vida més personal de Cotarelo, amb preguntes del tipus "i com era la senyora Pilar [la seva mare]?", adornades amb fotos de la seva infància. "Meravellosa, un ésser excepcional", ha analitzat Cotarelo, que també ha afegit que la seva progenitora era "feminista radical".

L'escriptor, que ha afirmat que "Espanya no és un Estat democràtic de dret", ha vist com en el programa es mostraven imatges del seu pas per la presó per "manifestació no pacífica i propaganda il·legal. La manifestació va ser pacífica i la violència la va posar la policia". "El dret d'un pres és fugar-se. És més, és el seu deure si està a la presó per raons injustes", ha afegit en aquest sentit.

Cóppulo ha explicat llavors que "vostè té cinc fills, és un paràs". Cotarelo ha fet autocrítica i ha assenyalat que "no, crec que sóc un mal pare perquè mai pots estar satisfet amb el que li estàs donant als teus fills, mai és suficient". "No l'hi he sentit dir a molts homes això, li ho he sentit dir a moltes dones", l’ha tornat a elogiar la periodista.

L'estat sentimental de l'escriptor també ha estat motiu d'anàlisi: "se’l veu enamorat a vostè, tampoc ho he vist a molts homes, ¿vostè està enamorat?", ha preguntat Cóppulo. "És clar que sí, fins al moll de l’os”, ha respost el convidat.

La periodista ha mostrat llavors una fotografia familiar de Cotarelo i ha exclamat que "vostè ha viatjat per tot el món!". "Sí, això és Cadis”, ha respost l'escriptor en referència a la fotografia.

Cóppulo ha tornat llavors a la part política i ha destacat que "Cotarelo ha triat la nació catalana com la pròpia". "És clar, no sap vostè la sort que considero tenir podent ser admès en una nació a la qual admiro, perquè vinc d'una nació que no admiro", ha agraït el politòleg.

Cotarelo ha deixat clar que "jo l'únic que li demano a un partit és que sigui independentista, la resta és secundari". També ha reivindicat que "em sé l'Estaca de Lluís Llach de memòria". Sílvia Coppulo li ha demanat que la canti però l'escriptor s'ha negat perquè "em fa vergonya". "Els meus fills se la saben de memòria", s'ha felicitat.

La periodista li ha demanat més tard que es defineix i Cotarelo ho ha tingut clar: "sóc una persona indefinible". A manera de comiat, Cóppulo li ha preguntat "per què brindaria vostè?". "Per la llibertat de Catalunya", ha respost Cotarelo. "Doncs ara brindem per la llibertat de Catalunya", ha sentenciat la periodista.

Publicitat
Publicitat

45 Comentaris

Publicitat
#42 Martín, Barna., 30/07/2019 - 19:43

Contarelo Tontontonto.

#41 Decebut, bcn (tbn), 30/07/2019 - 10:51

"Què bé que parla el català!!! " Y el resto de la entrevista continúa en castellano por parte de ambos. Había una vez un circo....!!!!

#40 Galba, Barcelona, 30/07/2019 - 03:17

Cal mimar els recolzaments internacionals, els dels intel.lectials sobre tot.

#40.1 Don Pelayo, Baix Llobregat, 30/07/2019 - 17:10

Galba si lo dices por la presentadoraq se llama Coppul.lo es tan española como tú o el Cotarelo o la cabra de la legión

#40.2 pepe, andorra, 31/07/2019 - 13:40

otro q no se entera q la republica separata no existe....

#39 Ciudadano Sinmitos, Barcelona, 29/07/2019 - 23:57

¡Brindo por la libertad de Cotarelo! Provisional, claro.

#36 Cris, Barcelona , 29/07/2019 - 19:45

Este Cortarelo, si hay dinero de por medio, brinda lo que sea. Menudo jetas