Publicitat
Política · 25 de Març de 2021. 17:47h.

Bronca entre Rufián i Pérez de los Cobos

El diputat d'ERC acusa Policia i Guàrdia Civil de "massacrar" els votants de l'1-O

Bronca entre Rufián i Pérez de los Cobos

Tensió entre el portaveu d'ERC, Gabriel Rufián, i el coronel de la Guàrdia Civil Diego Pérez dels Cobos en la comissió d'investigació de Congrés relativa a la utilització il·legal d'efectius, mitjans i recursos del Ministeri de l'Interior, amb la finalitat d'afavorir interessos polítics del PP i d'anul·lar proves inculpatòries per a aquest partit en casos de corrupció, durant els mandats de Govern del PP. Rufián ha aprofitat el final de la seva intervenció per acusar la Policia i la Guàrdia Civil de "massacrar" els votants de l'1-O.

"No està en una caserna. No em vacil·li, que no està en una caserna", li ha dit el diputat republicà després que el compareixent, abans de respondre, li digués: "Ja ha acabat la pregunta?". Això ha passat després que Pérez dels Cobos hagi insistit en no respondre preguntes sobre fons reservats "perquè és matèria classificada" i Rufián li hagi replicat que el Codi Penal "obliga a dir la veritat", entre crides d'atenció de la presidenta de la comissió.

La tensió ha anat en augment i Pérez dels Cobos ha pujat el to per advertir Rufián que "no m'interrompi" i que si vol que seguim parlant tots dos, seguirem parlant els dos!". El portaveu d'ERC, per la seva banda, li ha retret que "m'està cridant. No està en una caserna. Vostè em deu el degut respecte. No està en una caserna. I punt". "Es posa super nerviós", ha afegit Gabriel Rufián sobre el coronel.

Després d'un altre avís de la presidenta de la comissió, Rufián ha etzibat a Pérez dels Cobos que "ara decideixo jo fer la següent pregunta i calla" i li ha demanat, com a màxim responsable de l'operatiu durant l'1-0, "en quin moment decideixen que és bona idea apallissar a la gent en un col·legi electoral".

"No he vingut aquí a parlar d'això, però no puc permetre que s'utilitzin els termes d'apallissar a la gent... No m'interrompi! Si us plau, presidenta!", ha reclamat mentre Gabriel Rufián manifestava si "es va fregar a la gent". "Puc contestar? No em deixa contestar!", ha lamentat el coronel de la Guàrdia Civil.

Finalment, Diego Pérez dels Cobos ha dit que "no puc passar per alt que s'acusi digníssims professionals que se'ls acusi d'apallissar a ningú". Llavors ha tornat a tallar Rufián per dir-li que "si l'interrompo. Mil ferits! Vergonya hauria de donar-los!". "Si parlem de vergonya... Vergonya, algunes coses que estem veient aquesta tarda", ha sentenciat el coronel.

La diputada de JxCat, Míriam Nogueras, li ha retret al coronel que "va decidir que s'havia de carregar de manera desproporcionada i si calia amb el crit de l''a per ells'" i Mireia Vehí, de la CUP, l'ha tractat de "mer mercenari de l'estat que no es mereix ni la vergonya ".

Publicitat
Publicitat

45 Comentaris

Publicitat
#38 M Pilar, Barcelona, 26/03/2021 - 17:14

Vaya, vaya. Ya he hecho un comentario sobre Rufian que no ha sido del agrado d'eNoticies y eso que no hago alusiones desagradables ni insultos personales. En fin, Sr. Rius, usted sabrá por qué...

#37 Marga, San Cucufate del Valles, 26/03/2021 - 13:17

Antonio Pérez de los Cobos Cuadrado fue candidato por Fuerza Nueva por Murcia, y además fue juzgado por torturas al etarra Kepa Urra aunque naturalmente la dictadura judicial española lo absolvió como a todos los neofascistas que son juzgados en España, con este curriculum no es de extrañar el apaleamiento de ciudadanos catalanes el 1-0.

#37.1 Tabarnés puro, Barcino, 26/03/2021 - 15:24

Ya. Y lo dicen los mismos que acogen en sus organizaciones a tipos como Gonzalo Boye, colaborador de ETA en el secuestro de Emiliano Revilla y del narcotraficante Sito Miñanco. O Carles Sastre, miembro de la Terra Lliure que asesino al empresario José María Bultó o a Joaquín Viola adosándoles sendas bombas en el pecho...
Feu fàstic!!!

#37.2 telamarinera, vng, 26/03/2021 - 15:59

Está usted hablando de otra persona; éste es Diego.

#36 Telamarinera , Vng, 26/03/2021 - 13:03

Hay personas muy formadas; seguras de si mismas.. que por falta de preparación para el tema, siempre la cagan .. el exministro Garcia Margallo, y el coronel Perez de los Cobos.

#35 M, Sabadell, 26/03/2021 - 11:32

Las actitudes y comportamientos de macarra no deberían ser usados por las personas que representan a los ciudadanos.

#34 El look, Pyongjiang, 26/03/2021 - 11:27

Aquest galifardeu cada cop s'acosta més al look del president de Corea del Nord, i si es treu la mascareta, encara més. El pentinat és una fotocopia del que duu el sàtrapa coreà.