Publicitat
Política · 29 d'Octubre de 2019. 19:49h.

Buch, a la corda fluixa

ERC, els Comuns i la CUP demanen la seva dimissió

Buch, a la corda fluixa

Miquel Buch

ERC, Catalunya en Comú i la CUP han demanat la dimissió del conseller d’Interior, Miquel Buch, per l’actuació dels Mossos d’Esquadra en les manifestacions independentistes. El candidat d’Esquerra a les eleccions generals, Gabriel Rufián, ha afirmat que “ha arribat el temps de les dimissions”.

“Hem demanat explicacions moltes vegades i ho continuarem fent. Jo crec que les explicacions fins ara són insuficients, però és que també ha arribat, fins i tot, el temps de les dimissions”, ha assegurat el dirigent de la formació republicana, que governa la Generalitat amb JxCat.

Catalunya en Comú també ha sol·licitat la dimissió de Buch prèvia reprovació del Parlament. La portaveu dels comuns, Susana Segovia, ha considerat que “el que ha de fer aquest Parlament és reprovar-lo i, en conseqüència, el que hauria de fer el Govern és cessar-lo”, perquè “sí té un conseller que ha estat reprovat pel Parlament no pot ser que continuï en funcions”.

De la seva banda, el número dos de la CUP a les eleccions generals, Albert Botran, ha assenyalat que “a la policia catalana hi ha uns problemes de descontrol i de reaccions molt desproporcionades”. “Tant sí és que el conseller comparteix aquestes accions com si és que no les comparteix però és incapaç de posar-hi remei, no és una persona preparada per ser-hi, per això fa molt de temps que demanem aquesta dimissió”, ha manifestat Botran.

Publicitat
Publicitat

6 Comentaris

Publicitat
#6 Ramón, BCN, 30/10/2019 - 09:26

Buch no quiere verse ante el TS y esperar una condena de 15 años de vacaciones a la sombra, y hace bien en ordenar a los Mossos que actúen contra los violentos...creo que pocos habrá que quieran el cargo, aunque la Justicia debería mirar más a Torra y Torrent, pero como se suele decir "A todo cerdo le llegará su San Martín".

#5 Menjamela Grandi, Anapurna, 30/10/2019 - 03:27

Asquerosos.

#4 Josep, Manresa, 29/10/2019 - 23:50

No se puede estar en misa y repicando. De todos modos, los que piden la dimisión de Buch (me parece que muy constitucionalista no es) deberían pedir la dimisión de quien lo nombró y, lo mas importante, explicar qué querrían ellos que hiciera el conseller de los mossos.A ver si asi les quitaban la competencia de una vez.

#3 CAT i Ñ, Barcelona, 29/10/2019 - 23:22

Buch serà el cap de turc

#2 La Victima, Lloret, 29/10/2019 - 20:40

Ara l enemic també son els Mossos i per suposat en Buch. Els 288 policies ferits es fruit de "tropezones" o autolesions tal com diuen els rucs. El desquiciament mental que pateixen, ni te parangón, ni rival, per lo menys a l hemisferi nord.