Publicitat

El TSJC rebutja una querella dels sindicats per un presumpte delicte de prevaricació

Buch es lliura

Miquel Buch (foto: Interior)

El Tribunal Superior de Justícia de Catalunya ha desestimat una querella de la Trisindical dels Mossos d'Esquadra -SPC, Cat-Me i SME- contra el conseller de l'Interior, Miquel Buch, per no haver reunit al Consell de Policia durant el termini màxim de dos mesos que fixa la llei.

Els sindicats l'acusaven dels presumptes delictes de prevaricació i contra els drets dels treballadors, però, el TSJC argumenta que Buch no va convocar el Consell de Policia en el termini previst perquè els seus nous integrants encara no han estat proclamats.

La resolució judicial indica que el conseller de l'Interior va informar als sindicats per carta a mitjans de maig que “estant pendent de concloure el procés electoral no hi representants legitimats per negociar amb els sindicats sobre les condicions laborals de la Policia de la Generalitat”.

El TSJC també al·lega que les negociacions s'han reprès, ja que el 20 de juny passat Buch es va reunir amb el Consell de la Policia. “S’ha reprès la negociació sobre les millores en el cos, tot i que no és possible signar cap acord fins que no es desbloquegi la proclamació del nou Consell de la Policia”, afirma la sentència.

El tribunal conclou que les peticions de millores laborals “han de tenir el seu camí de solució per les vies del diàleg social” i, en cas que es produeixi una infracció de normes reglamentàries, “la via de solució no és la querella penal sinó que existeixen altres ordres jurisdiccionals”.

Publicitat
Publicitat

0 Comentaris

Publicitat