Publicitat
Política · 26 de Novembre de 2018. 17:35h.

Buch es renta les mans amb els llaços grocs

Els Mossos no identificaran les persones que en col·loquin o en retirin de l'espai públic

Buch es renta les mans amb els llaços grocs

Miquel Buch

El conseller d'Interior, Miquel Buch s'ha rentat les mans amb la polèmica sobre la col·locació de llaços grocs a l'espai públic i ha manifestat que els Mossos d'Esquadra no identifiquen les persones que els posen o els treuen.

El Govern ha manifestat que Mossos d'Esquadra "no disposa de cap directriu específica ni pauta operativa interna envers la retirada o col·locació de determinada simbologia en espais públics, com tampoc cap procediment per emprendre accions contra les persones que duen a terme l'acció" en ser preguntat per C's sobre les ordres emeses als agents dels Mossos en aquest sentit.

L'Executiu ha recalcat que els Mossos "han de protegir el lliure exercici dels drets i les llibertats de les persones, garantir la seguretat pública i la convivència pacífica de tota la ciutadania i actuar de manera reactiva quan les conductes són punibles o es produeixen enfrontaments que suposen un perill per a les persones, els béns o l'ordre públic".

Els Mossos d'Esquadra van identificar catorze persones durant la matinada del passat 19 d'agost per treure llaços grocs i pancartes dels carrers de Móra la Nova i Tivissa i la conselleria d'Interior va informar que iniciaria accions per aplicar la llei de seguretat ciutadana contra ells com a possibles autors de danys al domini públic. Els Mossos van aturar el grup, que es desplaçava amb dos vehicles i va confiscar cúters, ganxos, mocadors i un mapa amb pobles de la Ribera d'Ebre i el Baix Camp.

Publicitat
Publicitat

10 Comentaris

Publicitat
#10 lepero, Barcelona/Tabarnia, 27/11/2018 - 11:52

Hay que ver lo que marca el antecedente Forn.

#9 lepero, Barcelona/Tabarnia, 27/11/2018 - 11:52

Hay que ver lo que marca el antecedente Forn.

#8 Josep, Lleida, 27/11/2018 - 08:14

Jo no se si aquest personatge es massa inteligent. Pero la cara la fa de justet, justet, que no arriva. I un personatge aixi el fan jefe dels mossos. Mare de deu senyor, quins personatges al govern de la Generalitat. Son el millors com va dir el Gran Arturu ???

#7 Vikander , Cornellá , 26/11/2018 - 22:44

Ahora a toro pasao?
Ahora que los plastiquitos de las narices se están deshaciendo si no se han desecho ya?la fiebre amarilla ha pasado. Cuando alcanzó su climax televisivo se cumplió el objetivo, que no era otro que dar porkulo.

#6 Neferu, Barcelona, 26/11/2018 - 19:24

Me parece bien que no se persig ni se identifiquen a los que los retiran ya que tampoco lo hacen con quienes los ponen. Eso es equitativo y justo.