Publicitat
Política · 20 de Febrer de 2020. 10:29h.

Buch: "Estic molt tranquil"

"En cap cas hem prevaricat amb la Meridiana"

El conseller d'Interior, Miquel Buch, en una entrevista a El món a RAC1, ha afirmat en referència a les manifestacions independentistes a la Meridiana, que es produeixen diàriament des de la sentència del procés, que "la llei és molt clara". "És el dret a reunió i a la manifestació, protegit per la Constitució espanyola", ha reivindicat.

El conseller ha assenyalat que la Constitució conté "una llei orgànica que preveu en quines condicions es podria prohibir una manifestació, que és en el cas de riscos per a les persones o per als béns. Però a nosaltres no ens toca jutjar si és un abús. Nosaltres el que hem de fer és mirar si compleix la llei. Li toca a la justícia decidir si és abús",

"El que fa el departament d'Interior és complir aquesta normativa, que és un dret fonamental protegit per la Constitució espanyola, i no podem fer cap altre cosa", ha assegurat. "Si no hi ha riscos per les persones i els béns no podem posar cap objecció", ha defensat.

Preguntat sobre si diria el mateix en cas que la manifestació no fos de caire independentista, Buch ha respost que "aquest fet no ha passat. Però podem mirar d'altres situacions a la ciutat de Barcelona. Podem recordar el tall dels taxistes o d'altres situacions on l'Ajuntament no hi havia posat cap pega. Sorprenentment ara hi posa pegues".

"Nosaltres no podem fer cap altre cosa que complir escrupolosament el que diu la llei, que és garantir i protegir el dret de manifestació", ha repetit. El conseller ha dit que la llei permet que vint o trenta persones tallin diàriament un carrer. "El que s'ha de fer és fer conviure aquest dret a manifestar-se amb el dret a la mobilitat i d'altres drets que la ciutadania també té".

Buch també ha parlat de la denuncia per prevaricació que ha interposat el director d'e-notícies, Xavier Rius, contra ell mateix i d'altres dirigents polítics, després de ser agredit a la Meridiana per manifestants independentistes. "Si ha fet una denúncia l'únic que podem fer és confiar en el sistema que ens hem donat per la societat. Que hi hagi la investigació corresponent, però jo estic molt tranquil perquè en cap cas hem prevaricat les persones que hem estat denunciades per aquest periodista", ha dit.

Publicitat
Publicitat

21 Comentaris

Publicitat
#20 Joan, Tarragona , 20/02/2020 - 18:21

Pues en virtud de los mismo y acogiendome a mi libertad de expresión le digo a este mequetrefe de Buch o como se llame que es un caradura. “ No podem fer una altra cosa” será imbècil el baranda este?

#19 Maniobras orquestales, Barcelona, 20/02/2020 - 18:02

No sabem quan ni com s'acabarà la conya de la Meridiana en mans de Buch i Cia, però la imatge que donen a l'exterior és per pijar-se de risa, un govern impedint la lliure circul.lació als seus propis ciutadans a una via principal per imposició de quatre tronats, cent com a molt. No cal que es busquin enemics, la imatge parla per sí sola

#18 Jos, VNG (Ghost Republic), 20/02/2020 - 17:21

La seva frase "Estic molt tranquil" deu estar de moda. També la diu l'Àbalos, sobre l'afer amb de la vicepresidenta de Veneçuela Delcy Rodriguez.

#17 atl.lota, pineda, 20/02/2020 - 17:19

Està molt tranquil, fins que deixin de estar,ho. Una petita força natural els posarà ben nerviosos a tots plegats, Potser si el tall de Carrerr fora devant de casa teva noiet, No t'agradaria pas oi?? Massa bons son els de la majoria silenciosa, massa, Els CIUTADANS tenen dret d'arrivar a casa seva, a la feina o al metge sense que tallin

#16 Passivitat, Barcelona, 20/02/2020 - 14:04

Ara resulta que s'han tornat legalistes i constitucionalistes, s'amparen amb la Constitució, quan 6 i 7 septembre es van saltar totes les lleis hagudes i per haber, Contitució, Dret Estatutari...... i de resultes d'allò, així estem, aguantant quatre mocosos com va dir algú per TV i quatre trasnochados tallant la Meridiana per r