Publicitat
Política · 22 de Juny de 2020. 08:35h.

Buch ignora més d'un milió de catalans

Diu que JxCat "va guanyar les eleccions a Catalunya" malgrat quedar per darrera de Ciutadans

El conseller de l'Interior, Miquel Buch, s'ha oblidat que Ciutadans va guanyar les darreres eleccions al Parlament el desembre del 2017, amb més d'un milió de vots, i ha assegurat en una entrevista al 324 que "Junts per Catalunya les va guanyar".

Preguntat per si JxCat està preparat per anar a eleccions anticipades, Buch ha dit que "Junts per Catalunya està preparat per anar a eleccions quan calgui i la prova està que el desembre del 2017 que, fins i tot, les vam guanyar contra pronòstic".

"Tothom deia que si les enquestes, que si... Junts per Catalunya s'hi va presentar d'una forma innovadora i diferent, però defensant el que sempre hem defensat, que és que el projecte independentista es fa des de la unitat" ha afegit el conseller, i ha reiterat que "el desembre del 2017 hi va haver eleccions, Junts per Catalunya les va guanyar contra pronòstic". Malgrat que ho ha dit dues vegades, la periodista Anna Garnatxe no li recorda que la formació taronja va guanyar les darreres eleccions al Parlament.

Aquestes afirmacions han generat crítiques de diputats de Ciutadans com Nacho Martín Blanco, que ha exposat que "quan Buch diu que JxCat va guanyar les últimes eleccions no és que no sàpiga que qui les va guanyar va ser Ciutadans, sinó que per a ells Catalunya es redueix a la batalla estreta entre els partits separatistes".

Jean M. Castel, per la seva banda, ha preguntat si "no us sembla perillós que el conseller d'Interior de Catalunya, amb 17.000 homes armats al seu comandament, estigui sent investigat per la justícia i que, a més, digui coses com que Espanya és un 'país veí, com França' o que el seu partit 'va guanyar les eleccions a Catalunya'".

Publicitat
Publicitat

35 Comentaris

Publicitat
#43 Sapastre Tractorianu, Vic Tractoria, 24/06/2020 - 17:44

La ignirancia de aquet porter de disco dancing es molt barruda. La cuestio es discriminar a mes de neitat dels catalans.

#39 Pepon, Bcn, 22/06/2020 - 23:26

Buch lo ignora todo. Es un mastuerzo.

#38 Marti, Palafrugell, 22/06/2020 - 22:10

Es que a Buch el fas contar més enllà del 1714 i s'entrebanca!

#37 Íñigo, Palma, 22/06/2020 - 21:31

Titular ejemplar, resumen perfecto. Para Buch no son catalanes. Solo si votas independentista lo eres. Alguien con una mente sana querría vivir en un país gobernado por estos garrulos identitarios racistas y xenófobos?

#36 Juan Jose García, Cunit, 22/06/2020 - 19:03

La pregunta inducida es..¿Y cuántos catalanes ignoran a Buch? Lo sabremos pronto.