Publicitat
Política · 4 de Desembre de 2019. 19:39h.

Buch no convenç ERC

Esquerra reclama “més autocrítica” pels Mossos

Buch no convenç ERC

El conseller d’Interior, Miquel Buch, ha defensat la “magnífica professionalitat” dels Mossos d’Esquadra durant els aldarulls que es van registrat a diverses ciutats de Catalunya, i molt especialment a Barcelona, arran de la sentència del procés. Però les seves paraules no han convençut a ERC, el seu soci en el govern, qui li ha reclamant “més autocrítica”.

“Ens hagués agradat que fes més autocrítica”, ha lamentat el diputat d’Esquerra, José Rodríguez, durant la compareixença del conseller -a petició pròpia- a la comissió d’Interior del Parlament aquest dimecres. Els republicans han manifestat que “vam veure algunes actuacions policials que no ens van agradar”.

“Algunes d’elles ens van deixar perplexos per l’ús desproporcionat de la força”, ha assenyalat la diputada d’ERC, Montserrat Fornells, que ha parlat de cops de porra, del llençament de bales de foam a poca distància dels manifestants i a la tècnica del carrusel.

Buch ha assegurat que “els dispositius tenien per objectiu garantir la seguretat i els drets de tothom”, malgrat admetre que no es va fer tot “bé”. També ha anunciat que el Departament d’Interior ha obert 33 investigacions per actuacions “individuals” de mossos durant els aldarulls violents els dies posteriors a la sentència del Suprem.

“És imprescindible supervisar tota l’actuació policia i sancionar, si s’escauen, els comportaments que s’extralimitin de l’estricte actuació policial”, ha afirmat Buch. Però ha demanat que “tampoc es pot criminalitzar a tot un cos policial ni posar en qüestió per sistema la seva professionalitat”.

Junts per Catalunya, en canvi, ha tancat files amb el conseller d’Interior. El diputat Ferran Roquer ha destacat que els agents d’ordre públic tenen una tasca “molt difícil” i ha advocat per la “proporcionalitat”.

Per la seva banda, la diputada de la CUP, Maria Sirvent, ha acusat Buch de fer un “relat absolutament parcial”. La formació ha projectat un vídeo durant la compareixença per demostrar la “violència policial desfermada”.

Publicitat
Publicitat

3 Comentaris

Publicitat
#3 Coque, El centro de Tabarnia, 05/12/2019 - 11:36

Piden autocrítica a los demás cuando ellos en más de 40 años no la han hecho nunca.
En fin, no diré que pienso de esta gente porque me censurar Ian el mensaje

#2 Mireia, Manresa, 05/12/2019 - 09:12

Davant el salari colossal i les prebendes que gaudeix, el porter de discoteca dirà i farà el que fagi falta per defensar la seva cadira. Que el cos de moSSos estigui infectat per fanatics que campen lliurement, que tinguin una classificació sectaria pel pesament, que siguin expedientats per complir la llei, tot això al tal Buch li es igual...

#1 Noydevic, Comarquinal, 04/12/2019 - 20:10

Ara que els Mossos han celebrat els seus 25 anys a Vic, el cos està en crisi d'identitat i de valoració per part dels polítics... Pobre Buch, li toca d'anar a processó i tocar campanes.