Publicitat
Política · 16 d'Octubre de 2019. 19:09h.

Buch no dóna la talla

El conseller triga 45 minuts en condemnar la violència

El conseller d’Interior, Miquel Buch, ha trigat tres quarts d’hora per condemnar la violència desfermada que es va registrar aquest passat dimarts a Barcelona, després de la manifestació independentista de rebuig a la sentència del procés. Buch ho ha fet en el torn de preguntes en castellà, quan ha dit que els disturbis d’ahir són “intolerables”.

El conseller ha justificat la seva tardança en condemnar els fets perquè el director general dels Mossos d’Esquadra, Pere Ferrer, -present en la mateixa roda de premsa- ja ho havia fet. En tot cas, Buch ha afirmat que “les imatges que vam veure ahir, amb més de 150 incendis a la ciutat de Barcelona, amb barricades, amb escenes de violència, amb més de 200 persones ferides, entre ciutadans i policies, són unes imatges intolerables”.

Prèviament, Ferrer havia assegurat que “a Barcelona és intolerable que es torni a repetir el que va passar anit”. “Els violents que atempten contra el bé comú no poden tenir espai i, per tant, des de ja mateix tots els cossos policials intervinents han de disposar de totes les eines que tenen al seu abast per poder afrontar aquesta situació”, ha advertit.

A preguntes d’e-notícies, Buch ha asseverat que el president de la Generalitat, Quim Torra, ha condemnat la violència, quan no és veritat. Torra ha guardat silenci sobre els disturbis de Barcelona, Girona, Lleida i Tarragona. Ha dit des Caldes de Malavella que “es fantàstic veure el poble mobilitzat”, però es referia a les Marxes per la Llibertat, en les quals participa.

Tanmateix, el conseller d’Interior ha insistit en què “el president ha fet declaracions públiques en les quals condemna la violència”. “El president és una persona pacífica interiorment. No té cap altre camí que condemnar la violència, perquè hi creu”, ha afegit.

Publicitat
Publicitat

9 Comentaris

Publicitat
#9 botifler1914, Waterpus , 17/10/2019 - 10:08

Lo quitas de controlar la cola de la discoteca y el pobre no llega.

#8 carlitus, Barcelona, 16/10/2019 - 22:07

La única solución y además urgente es la intervención de la autonomía, además de la detención por rebelión de quim torra.

#6 Destroyer 2.0, Barcelona, Tabarnia, España. , 16/10/2019 - 20:26

Un separata dando la talla?. Como no sea el Pujol, je... Je. Son gentuza!!

#5 De Madrid, Madrid, 16/10/2019 - 19:47

El independentismo continúa con el "farol"...con frases para lavar su imagen pero subvencionando a los violentos y los que fabrican y prueban bombas .....

#4 De Madrid, Madrid, 16/10/2019 - 19:46

El independentismo continúa con el "farol"...con frases para lavar su imagen pero subvencionando a los violentos y los que fabrican y prueban bombas .....