Publicitat
Política · 27 de Novembre de 2019. 15:08h.

Buch: "no hi ha llistes negres als Mossos"

El conseller insta Ciutadans a demanar explicacions a Víctor Terradellas

Buch: "no hi ha llistes negres als Mossos"

El conseller de l'Interior, Miquel Buch, ha negat aquest dimecres en el Ple del Parlament l'existència de "llistes negres ideològiques" dins del cos dels Mossos d'Esquadra després que el diputat de Ciutadans, Matías Alonso, hagi denunciat que el dirigent del PDECAT, Víctor Terradellas, classificava els comandaments pel seu independentisme. "No hi ha ni llistes negres ni llistes ideològiques", ha afirmat el conseller.

Alonso li ha exposat que "vostès, la Convergència de tota la vida, han classificat els màxims comandaments del cos de Mossos d'Esquadra en funció del seu compromís amb el procés separatista". "Creu vostè que és lícit classificar els comandaments del cos de Mossos d'Esquadra per la seva ideologia, com s'ha fet des de l'entorn del senyor Puigdemont? Creu vostè que és lícit discriminar qualsevol agent per la seva ideologia?", li ha demanat.

També ha dit que "hi ha queixes fundades sobre l'actuació de la DAI i les sancions imposades pel director general de torn" i ha lamentat que "s'ha sancionat un mosso antiavalots per recordar-li a un funcionari de la Generalitat, en funcions de revolta popular, que la república no existeix". "Però també s'ha reduït al mínim la sanció per falta greu recomanada per la DAI contra el sergent Escolà, a qui vostè després va fitxar com a assessor personal al servei de Puigdemont", ha contraposat.

El diputat de la formació taronja ha lamentat que el conseller "segueix permetent l'ús i l'abús de la DAI i de les resolucions del director general de la policia per discriminar per motius ideològics els agents del cos de Mossos d'Esquadra contraris al procés separatista".

"Jo li demanaria que vostè s'adrecés a l'autor del que va fer aquesta llista, perquè no la vaig fer i per tant la desconec", ha contestat Miquel Buch a Matías Alonso. També li ha recomanat que s'adreci "al responsable de les filtracions judicials d'aquesta informació" i li demani "per què s'han filtrat aquestes informacions".

Finalment, el titular d'Interior ha exposat que els criteris que segueix el cos dels Mossos d'Esquadra sempre es basen en el "mèrit, la professionalitat i l'expertesa". "Tots els processos s'han fet amb autèntic rigor", ha afegit, que ha convidat a Ciutadans a "denunciar" aquests fets si en té proves.

Publicitat
Publicitat

5 Comentaris

Publicitat
#5 cata...queee, Montcada i Reixac, 29/11/2019 - 23:04

Este hombre tiene pinta de portero de discoteca del Maresme.

#4 Marcel-li, Barcelona, 28/11/2019 - 09:27

Una vegada mes el porter de discoteca contractat per tenir un càrrec que li ve gran, ha demostrat que el seu nivell per mentir i enganyar es el que se li demanava per poder accedir al càrrec. Ha volgut negar l'evidencia i això, si tingués una minima inteligencia, veuria que mai es possible. El cos de moSSos ha de dependre de l'Estat urgentment

#3 Tirant, Bcn, 27/11/2019 - 19:53

Les llistes negres de mossos no són, òbviament Buch, a la conselleria d'Interior ... Estan, junts d'altres col·lectius (periodistes, polítics, funcionaris, empresaris, literats, artistes, gent corrent, etc.) en lloc segur i una còpia a la conselleria de Presidència ...

#2 Charly, Barcelona, 27/11/2019 - 19:26

El mèrit, la professionalitat i l'expertesa com les d'un tal Donaire.

#1 no soy nadie, barcelona, 27/11/2019 - 15:25

ahí, ahí, dando la cara o mejor dicho no dándola...¡que valientes son los padres de la nueva itaca!