Publicitat
Política · 27 d'Agost de 2019. 14:26h.

Budó acusa al govern de Pedro Sánchez d'"incomplir les lleis"

Torra està processat per desobediència

La portaveu del Govern, Meritxell Budó, ha acusat l'Executiu espanyol d'"incomplir les lleis" i ha anunciat que el Consell Executiu d'aquest dimarts ha acordat iniciar les accions legals contra l'Estat per reclamar els 1.317 milions d'euros, corresponents a l'actualització de les bestretes per al 2019 i una part de la liquidació de l'IVA del 2017.

Budó ha explicat que el Govern ha donat llum verda, doncs, a presentar un recursos contenciós-administratiu contra el govern espanyol perquè li transfereixi els diners que, segons defensa la Generalitat, els deu d'aquest exercici. "És una evidència que els 1.300 milions d'euros s'han de fer efectius", ha reclamat.

e-noticies li ha recordat que el president de la Generalitat està processat per una pancarta i li ha demanat si el Govern té "autoritat moral" per portar el Govern de Pedro Sánchez als tribunals, la consellera de la Presidència ha al·legat "la llei de finançament autonòmic és la que és i, mentre estigui vigent, l'Estat ha de complir amb les seves obligacions amb les comunitats".

Finalment, Meritxell Budó ha reivindicat que aquests diners "són recursos propis de Catalunya que malauradament no podem recaptar". "Fins que no es reformi el sistema de finançament, aquest és el sistema que funciona i l'Estat ha de donar resposta a les diferents comunitats autònomes", ha conclòs.

Publicitat
Publicitat

10 Comentaris

Publicitat
#9 Valenti , Tarragona, 28/08/2019 - 18:40

Nos pasamos toda la vida siendo leqales al Estado de donde emana nuestro poder, lo defendemos allí donde vamos, somos respetuosos, jamás hemos insultado ni nos hemos burlado del Jefe del Estado, ni del Gobierno ni a de los Jueces hemos respetado la Constitución y el Estatut ... Y nos lo pagan así!

#8 arm, figueres, 28/08/2019 - 08:15

qualsevol diria que vosaltres les cumpliu totes les lleis

#7 Marti , Palafrugell, 27/08/2019 - 20:40

Manda huevos!

#6 Ramon, Barcelona, 27/08/2019 - 19:25

El titular és demolidor, a més de ser una gran veritat. Sr. Rius, el vull felicitar per la seva activitat periodística. Vosté està fent una feina, en un pais de frikis i tronats, sensacional. Li agraiexo molt.

#5 a quien corresponda, Barcelona, 27/08/2019 - 18:06

Elecciones YA !!!!!!! ya no representáis a nadie y tampoco servis para nada.