Publicitat
Política · 22 de Desembre de 2020. 15:33h.

Budó admet que els temporers van provocar "un brot virulent" a Lleida

El Govern dóna una subvenció de 460.000 euros a la Paeria

Budó admet que els temporers van provocar "un brot virulent" a Lleida

Temporers a Lleida

La portaveu Meritxell Budó ha anunciat que el Govern ha concedit una subvenció de 461.130 euros a l'Ajuntament de Lleida per sufragar les despeses derivades de la necessitat extraordinària de posar en funcionament equipaments per aïllar persones afectades a partir de l'1 de maig d'enguany pel rebrot del covid-19.

Budó ha recordat que "moltes persones sense contracte laboral ni allotjament previs van acudir al municipi de Lleida a la recerca de feines temporeres de recol·lecció de la fruita". "Aquest fet va provocar l'aparició d'un brot virulent de Covid-19 a la zona", ha afegit.

La consellera de la Presidència ha recordat que la Paeria "va realitzar actuacions extraordinàries d'allotjament, confinament i assistència mèdica i social per a aquestes persones" i ha remarcat que "va habilitar dos pavellons de la Fira de Lleida, amb 14.563 pernoctacions de persones necessitades de confinament i allotjament, i assistència mèdica i social".

Publicitat
Publicitat

2 Comentaris

Publicitat
#2 Carlos Moreno, Barcelona, 23/12/2020 - 12:52

La Generaltat lleva demasiado tiempo, desde siempre, haciendo dejación de su competencia en materia de Seguridad e Higiene en el trabajo. Las pésimas condiciones de alojamiento de los trabajadores temporeros, han acabado por favorecer la propagación del virus y causar muertes.

#1 Juan, BCN, 22/12/2020 - 21:02

¿Se produjo por la llegada de temporeros o por las deficientes condiciones de las instalaciones donde se alojan? Si es que existen.