Publicitat
Política · 15 d'Abril de 2021. 20:21h.

Budó assumeix la gestió dels temporers

La consellera diu que treballa “des de fa temps” per evitar contagis

Budó assumeix la gestió dels temporers

La consellera de la Presidència i portaveu del Govern, Meritxell Budó, ha visitat els municipis del Baix Segre per “recollir les seves necessitats” de cara a la campanya de recollida de la fruita que comença els dies vinents i mostrar “el suport de l'administració de la Generalitat”.

"Des dels diferents departaments de la Generalitat implicats s'està treballant des de fa temps amb el món local com a administració més propera", ha explicat Budó, que ha reconegut que la seva visita es deu a "acompanyar el món local en aquesta segona campanya de recollida de fruita en pandèmia i escoltar les seves preocupacions i neguits per veure com des del Govern podem fer que sigui un èxit".

Una segona campanya en la qual l'experiència hi juga a favor, segons la consellera, ja que actualment s'està fent "una cerca proactiva" del virus, a través de testos i cribratges massius per aïllar els positius i els contactes, i "una campanya de vacunació que ja ha protegit les persones més vulnerables i aquelles que estan en primera línia de la gestió de la pandèmia".

La consellera s'ha reunit amb els alcaldes de Lleida, Alcarràs, Seròs, Soses i Torres de Segre, i a la tarda ha visitat els equipaments disposats en aquests municipis per allotjar els temporers que es preveu que arribin, així com alguns espais de triatge per la Covid-19 per “minimitzar el risc de contagi”.

Budó ha reconegut que la manca d'habitatge temporal "és un deure que tenim pendent de fa molt temps i la pandèmia ha evidenciat una realitat que hem de resoldre" i ha avançat que la coordinació entre administració és la millor eina "per corregir aquestes mancances que hi ha".

En resposta a preguntes dels periodistes, Budó també ha recordat que el Govern "està en funcions des del 28 de setembre quan va ser inhabilitat el president Torra" i en referència a les negociacions per al nou executiu ha demanat "el temps que sigui necessari per arribar a un bon acord que garanteixi l'estabilitat de la legislatura". "Que sigui un acord de legislatura i no d'investidura", ha afegit.

Publicitat
Publicitat

8 Comentaris

Publicitat
#7 Soloesmiopinion, Tabarnia, 16/04/2021 - 12:46

Bueno, si va allí a "recoger sus necesidades", será la primera cosa útil que haga esta señora..

#6 Trabajando intensament, Barna, 16/04/2021 - 10:18

Ja hi som, treballant per coordinar i la ferrala habitual per finalment no fotre res, s'aplegaràn milers d'ilegals, escamparàn virus amunt i avall i seguidament ens diran que no hem fet bondat i ens tancaràn els comerços i restaurants un cop més, res de nou, els inútils al poder fan el que saben, és a dir RES-

#6.1 Tabarnés puro, Barcino, 16/04/2021 - 13:32

Ni eso. El único "trabajo" que va a hacer esta inepta será inventarse un listado de supuestas "raons" imaginarias y ridículas para demostrar que toda la culpa "és de Madrit". El título y la conclusión de dicho "trabajo" ya lo tienen, por el medio sólo tienen que meter algo de relleno acompañando a que con la andapandensia no pasaría

#5 Tabarnés puro, Barcino, 16/04/2021 - 10:09

Poner a esta inepta "a trabajar" en cualquier cosa es la garantía absoluta de que ese problema no se resolverá ni después del Día del Juicio Final. Lo siento por los temporeros, os tendréis que j..der amigos. La administración grocnyorda lazi no da para más.

#4 Daniel, Tokio, Texas, 16/04/2021 - 00:48

No leamos más allá de lo que hay escrito. El artículo dice claramente lo que fue a hacer: recoger sus necesidades. O sea, que se llevó un cogedor y estuvo recogiendo excrementos de inmigrantes en su mayoría irregulares.

#3 VRaptor, Alicante, 16/04/2021 - 00:19

Será cosa de saber cuánto tiempo es para Budó "desde hace tiempo" porque como sea el mismo referente al espacio-tiempo empleado en tratar de solucionar el problema del Covid, será cosa de que revisen le ecuación de Einstein en los ordenadores de la CatNas y quizás encuentren un paradigma de comparación para alivio de los temporeros. Dos siglos