Publicitat
Política · 12 de Desembre de 2019. 14:36h.

Budó diu que estem reprimits tot el dia

"Els catalans s'aixequen i se'n van a dormir amb la regressió de drets"

Budó diu que estem reprimits tot el dia

La consellera de la Presidència, Meritxell Budó, ha afirmat que "Els catalans, pensin com pensin, s'aixequen i se'n van a dormir amb el pes de la limitació i la regressió de drets i d'oportunitats a les seves esquenes, com a conseqüència dels governs de l'Estat espanyol".

Ho ha dit en la resposta a una interpel·lació al Ple del Parlament on també ha afegit que "la societat catalana, oberta i europeista, ha de patir la limitació en el seu progrés econòmic, social i de drets per aquests incompliments dels governs espanyols".

Budó ha detallat alguns dels "greuges" que afecten la ciutadania de Catalunya com el "dèficit fiscal estructural, que es tradueix directament en un dèficit social; el model de finançament; la falta de finançament de la Llei de dependència; la falta de respecte al model d'escola catalana; el dèficit estructural del finançament del sistema públic de salut; les beques universitàries; el gairebé inexistent finançament del transport públic; la ínfima part del finançament que l'estat aporta a la Política Agrària Comuna i al Programa de Desenvolupament Rural; l'oblit de la xarxa de Rodalies i regionals".

També ha denunciat "l'impagament de la Disposició addicional Tercera de l'Estatut destinada a suplir el dèficit en infraestructures"; "els reiterats incompliments d'execució pressupostària de les inversions previstes en els Pressupostos Generals de l'Estat; les obres aturades per l'Estat de Rodalies, el corredor mediterrani i la xarxa viària; el deute acumulat del finançament estatal dels efectius dels Mossos d'Esquadra; els obstacles i impediments continus a l'acció exterior de la Generalitat" i "un llarg etcètera".

La portaveu del Govern considera que tots ells "incompliments, dèficits i injustícies que afecten per igual a tots els catalans, visquin on visquin, vinguin d'on vinguin, parlin el que parlin, pensin el que pensin i votin el que votin". Tanmateix, ha subratllat que "aquest país nostre, emprenedor, solidari, amb fortes conviccions democràtiques" és un "país viu en tots els sentits, que avança".

Publicitat
Publicitat

36 Comentaris

Publicitat
#34 Paqui, dermo (Francia), 14/12/2019 - 18:33

La represión vendría de la mano de la censura.
Y en internet hay miles de páginas donde disfrutar unas y otros del onanismo.
Así que yo veo falsa dicha premisa.
Otra cosa es que acorde a su escala de valores prefiera compatir ella y la gente su sexualidad con otros humanos, de diferente o del mismo sexo. O más de uno o más de una.

#33 Decebut, bcn (tbn), 13/12/2019 - 19:01

Hauríem de menjar més fibra!

#32 Gineu, Barna, 13/12/2019 - 15:21

Reprimida serás tu... a mi no m'envoliquis. Aixo si t'ho fas mirar te arreglo.

#31 Novoa, Tabarnia, 13/12/2019 - 12:02

¡Dios mio¡ Y yo sin darme cuenta

#30 FERRANOT, BARCELONA, 13/12/2019 - 09:46

A més, una altra cosa: no em vingueu amb el conte de que us amoïna la llei de dependència o el sistema públic de salut, perquè això és mentida: a vosaltres només us interessa la independència. Almenys, tingueu els pebrots de reconèixer-ho. Escola pública i porteu la canalla a privats: hipòcrites!!