Publicitat
Política · 15 de Març de 2021. 16:43h.

Budó pressiona el Govern per obrir restaurants per la nit

El gremi de restauradors pregunta “qui està en contra?”

Budó pressiona el Govern per obrir restaurants per la nit

La portaveu del Govern, Meritxell Budó, en una entrevista a RTVE, ha afirmat que "ens podríem planteja la reobertura de la restauració a la nit”, a més de retardar el toc de queda. "Estem en un toc de queda nocturn i a partir d'aquí hem de començar a veure com començar a aixecar certes mesures i poder sortir a sopar fora comença a ser una de les mesures a posar sobre la taula”, ha dit.
 
"Durant aquests dies hem de treballar aquesta desescalada", ha especificat sobre la data de reobertura nocturna. "No vull especular, tot el que arribi abans benvingut serà", ha sentenciat.

El Gremi de Restauració de Barcelona demana que la recuperació de l’horari de tarda i nit als bars i restaurants es produeixi “com més aviat millor per tal de frenar les botellades, sense que calgui esgotar la vigència de les mesures que han entrat en vigor avui”.

“Barcelona viu un auge de les botellades molt preocupant”, lamenta Roger Pallarols, director del Gremi; “no té sentit mantenir les restriccions quan no s’és capaç de fer-les complir. La ciutadania reclama a crits recuperar una certa normalitat en les hores de lleure”.

“La decisió s’hauria d’anunciar aquesta setmana, a temps perquè els restauradors puguin començar a planificar i a acceptar reserves per al cap de setmana del Diumenge de Rams (28 de març)”, afegeixen.

Per altra banda, el Gremi vol fer notar que “cada cop són més els membres del Govern que es posicionen a favor d’ampliar l’horari de la restauració perquè s’hi puguin servir sopars, fins i tot amb modificació del toc de queda inclosa”.

“Divendres era el secretari de Salut Pública qui es mostrava a favor, avui ha estat la consellera i portaveu Meritxell Budó. La pregunta és obligada: qui del Govern està en contra? Amb quins arguments? Per fi l’executiu verbalitza que el toc de queda s’ha de revisar: per què Catalunya ha de ser l’única comunitat que l’avança una hora?”, ha preguntat.
 
El Gremi ha demanat al TSJC “que deixi sense efecte de manera cautelar la suspensió de l’activitat que afecta als espais de restauració dels centres comercials, tancats al públic des del 16 d’octubre”. “Es considera una mesura discriminatòria i mancada de lògica quan s’ha fet un salt per ampliar la mobilitat”, conclouen.

Publicitat
Publicitat

4 Comentaris

Publicitat
#4 Venanci, Vilanova G, 16/03/2021 - 12:14

Curiosament escoltar aquesta dona per radio em produeix mal d'orella i em cal canviar rapidament d'emisora, veure-la per tv em distorsiona la graduació optica i em fa fer zaping, i llegir les bajanades que diu sense cap mena d'autocritica em fa entonar el preludi wagnerià de la cavalcada de les walkiries per inspirar-me en somnis rebels.

#3 Cau Tv3% , Queralbs, 15/03/2021 - 21:36

Este matón/supremacista de barrio, en poco tiempo ha batido todos los récords en corrupción y tráfico de influencias. Y se ha hecho con un patrimonio de cagate lorito. Un crack de la delincuencia.

#2 Vigatano, Vic, 15/03/2021 - 19:20

A no ser que desde moncloa digan lo mismo, en ese caso diremos lo contrario y muy vehementemente!

#1 Sergi Sergio, Barcelona, 15/03/2021 - 17:38

El Govern de los cierres, toque de queda en España a las 0,00h, aqui a las 22h, toque de queda en España en fin de año a la 1,30h, aqui a la 1,00h, horarios de bares en muchas CCAAs de 8h a 18h, aqui de 8h a 9,30h y de 13h a 16,30h y asi con todo, aqui siempre diferente, aqui a dar la nota y ser distintos, com diferents, som els millors, que cruz