Política · 3 de Desembre de 2013. 12:26h.

'Bufetada' de Barroso a Tremosa

El president de la CE respon a l'eurodiputat de CiU que Catalunya quedaria "fora " de la UE

'Bufetada' de Barroso a Tremosa

Barroso i Tremosa, en una imatge d'arxiu

Catalunya passaria a ser un "tercer Estat" respecte a la Unió Europea i deixaria de formar-ne part, segons ha indicat el president de la Comissió Europea (CE), José Manuel Durao Barroso, en resposta a una pregunta parlamentària formulada per Ramon Tremosa, eurodiputat de CiU que va interrogar-lo formalment sobre la qüestió després de denunciar contradiccions entre diferents càrrecs europeus a l'hora de parlar de la independència catalana.

"Si una part del territori d'un Estat membre deixés de ser part d'aquest Estat per esdevenir un nou Estat independent, els tractats ja no serien aplicables en el territori" , ha dit Barroso, segons informa El Periódico. El polític ha recordat que el paper de l'Executiu comunitari "no consisteix a posicionar-se sobre qüestions d'organització interna relacionades amb les disposicions constitucionals d'un Estat membre en particular".

"La hipòtesi com la separació d'una part d'un Estat membre o la creació d'un nou Estat no tindrien un caràcter neutre respecte als tractats de la UE", ha subratllat. També va afegir que la CE donaria la seva opinió sobre les conseqüències legals "d'acord amb la legislació de la UE en cas que un Estat membre ho sol·licita detallant un escenari concret".

Alhora, ha assenyalat que qualsevol Estat europeu podrà sol·licitar l'ingrés com a membre de la UE. Si la sol·licitud fos acceptada "unànimement" pel Consell, la institució en la qual estan representats els governs dels Vint, "es negociaria un acord entre l'Estat candidat i els Estats membres sobre les condicions d'admissió i les adaptacions dels Tractats que suposaria aquesta admissió". "Aquest acord estaria subjecte a la ratificació de tots els estats membres i de l'Estat candidat", ha especificat Barroso.

Publicitat
Publicitat

175 Comentaris

Publicitat
#107 rafel, barcelona, 04/12/2013 - 19:32

Cap sorpresa, que esperavem que digués el contrari? Aquest és un tema que només es plantejaran seriosament quan es produeixi la independència i s'adonin de la força econòmica i empreses que hi ha a Catalunya. Mentrestant, fan contents als espanyols. Res de nou ni creible.

#106 Pere, Bcn, 04/12/2013 - 15:32

Es una cagada descomunal fer-li la pregunta al Barroso. De manual!

#105 castells, Bcn, 04/12/2013 - 11:16

barroso em recorda a mourinho

#104 Potaroig, Totonto (ON), 04/12/2013 - 07:30

Que s'utilitza la mateixa norma que es va aplicar al incorporar la República Democràtica Alemana a la CE de forma automàtica tot i que era més pobre que Turquia i sense aplicar les directives de la CE ? Llavors no hi va haver cap procés ni votació. Son collonades per fer.nos agafar por.

#104.1 ccc, ncn, 04/12/2013 - 10:36

De Veritat no veus la diferencia?

#103 calu, livorno, 03/12/2013 - 23:16

Ja es mala sort, ens fotran fora de tots llocs menys d'espanya. Jajajaja.