Publicitat
Política · 29 de Setembre de 2009. 19:33h.

Bufetada de Montilla a ERC

"No estem per aventures ni sorpreses ni invents" en al·lusió a la consulta d'Arenys

El president de la Generalitat, José Montilla, ha aprofitat el debat de política general no només per a destacar la seva obra de govern i rebatre les crítiques de l'oposició, sinó també per a llençar un missatge a Esquerra a un any de les eleccions. Montilla ha deixat clar que "no estem per aventures, ni per sorpreses ni per a invents" després de la consulta sobiranista d'Arenys de Munt i que Esquerra hagi donat suport a aquesta mena d'iniciatives en els ajuntaments.

"Jo també vull anar lluny, però amb tothom alhora", ha insistit Montilla. L'al·lusió a Montilla -que l'ha entès tothom a l'hemicicle llevat de la portaveu d'ERC, Anna Simó- es produeix després que Esquerra celebrés el passat dia 19 a Santpedor (Bages) una convenció de càrrecs municipals pel dret a decidir. Simó ha assegurat que "jo no faig aquesta interpretació" i ha afegit que "(Montilla) feia una referència a la gent que vol fer dir a l'Estatut el que l'Estatut no diu".

El president, en canvi, ha reiterat que "confio plenament en l'Estatut" i ha advertit que “correm el perill de generar una constant insatisfacció malaltissa si no som capaços d’obrir un llarg període de serenitat i tranquil·litat per a desplegar el més gran instrument d’autogovern que mai hem tingut a la nostra història”.

En la seva opinió, és temps “de bona lletra i línies rectes” i “no temps d’aventures”. Tampoc “no és temps d’invents” ni de fer dir a l’Estatut “el que no diu”; ben al contrari, el president demana el “compliment d’allò pactat”, alhora que es compromet a complir-ho “amb el mateix nivell d’exigència”.

I tampoc no és hora “de passes enrere”, perquè no procedeix tornar a negociar “allò que vàrem negociar”. Això sí, “no acceptarem renúncies, no desfarem camins que volem convertir en grans avingudes per a la majoria del país, no ens aturarem i, encara menys, farem marxa enrere".

Montilla, en un moment de la seva intervenció
Publicitat
Publicitat

13 Comentaris

Publicitat
#13 Joan, bcn, 30/09/2009 - 12:07

Pepe que te ha pasado? se te ha caido la venda? a no, se acercan elecciones y tienen que recoger votos. Todo lo que no han predicado e este tiempo ahora resulta ser el objetivo ... ay ay ay esa chaqueta ya no sabemos de que color es

#12 David, BCN (Catalunya), 30/09/2009 - 10:07

Mori el mal govern. Fora Montilla

#11 Albert, BCN, 30/09/2009 - 09:36

El PSC és el típic home maltractador; es fa el simpàtic fora de casa però a dins és un ogre... ERC és la dona i ICV... Bé, ICV és el fill tonto que tota família té. Ei, però en el fons s\'estimen molt que el papa es guanya molt bé la vida!

#10 jomatei, BCN, 30/09/2009 - 00:01

El que es una aventura es restar a Espanya mes temps...

#9 joan, sant cugat, 29/09/2009 - 22:10

El PSOE de Catalunya comença a preparar el pacte amb el PP. Per ells aixo de Catalunya ja dura massa.