Publicitat

Puigdemont: "Si hi ha aldarulls l'1-O declaro la independència"

El comissari dels Mossos d'Esquadra Ferran López ha afirmat que en una de les reunions que va mantenir amb Carles Puigdemont, en la qual li van advertir del clima de tensió que havia generat el referèndum il·legal, l'expresident de la Generalitat va dir que "si es produïen els actes de violència que prevèiem declararia la independència de manera immediata".

"És una frase difícil d'oblidar", ha exposat López, que ha afegit que Oriol Junqueras i Joaquim Forn, que també van assistir a la reunió, estaven d'acord. "No hi havia discrepàncies entre Puigdemont, Junqueras i Forn. Era una postura monolítica", ha assenyalat durant la seva declaració com a testimoni en el judici del procés al Tribunal Suprem.

López ho ha relatat així: "Cap al final de la reunió, els hi parlem de violència o aldarulls, però recordo que Puigdemont va dir que si es produïa aquest escenari que nosaltres prevèiem, en aquest moment declarava la independència".

Sobre les paraules de Puigdemont a la reunió, ha apuntat que "no sabíem si era una boutade. L'única cosa que feia era reafirmar que l'1 d'octubre ens encaminàvem a un escenari de serioses dificultats que, malgrat tot, es va voler transitar".

El comissari ha denunciat que "hi va haver una situació de desemparament per part del Govern. Ells empenyien cap a un costat i els Mossos cap a una altra" i, en aquest sentit, ha explicat que van haver de desmentir mitjançant comunicats algunes declaracions de Forn i Turull sobre que "donaríem suport al referèndum". "Vam dir que compliríem amb el mandat judicial", ha destacat.

Publicitat
Publicitat

76 Comentaris

Publicitat
#304 De-MAS-Cràzya, Barcelona, capital de Lemmings Land, 04/04/2019 - 19:53

La única estructura de estado que realmente previó el Govern fue que se produjeran muertos o heridos graves entre sus propios partidarios, algo miserable por su parte, y lo dispusieron con especial cuidado para que, si eso se producía, fuera por acción de agentes de policía diferentes de los mossos, algo además ruin y desleal.

#303 Nut, La Patria de Prim, 04/04/2019 - 12:53

El juicio los esta matando!Dentro y sobre todo fuera.QUE SE JODAN!

#302 Pepón, Barcelona, 04/04/2019 - 07:07

Pues claro que los buscaban. Gregorio Morán lo dijo y lo echaron del diario gubernamental. El odio a España les hace justificar los medios para llegar a su estúpido fin.

#301 Carlos Gomez, bestia amb forma humana, 04/04/2019 - 01:06

No em direu que despres de 4 setmanes d´aquest fantastic festival de l´humor ningu de vosaltres encara no ha apres a cantar el passi-ho be i el VIrolai oi ?

#300 Guifrè, Bcn, 03/04/2019 - 22:22

Les coses clares. Si hi haguessin hagut morts qui hauria estat el matador ?

#300.1 Carles Fortuny, Palau de la Degeneralitat, 03/04/2019 - 23:44

Las cosas claras. La culpa hubiese sido del gobierno golpista de Trilemont, por llevar a cabo un acto ilegal desoyendo hasta las voces en contra de la genestapo,. Tanto da que el muerto o muertos hubiesen sido separatistas, policías, o no separatistas.

#300.2 pepe, andorra, 04/04/2019 - 12:45

Esta claro q Soros y sus medios de comunicacion, solo habia q leer la prensa de soros el dia dos de octubre, si hubiese habido algun muerto, lo hubiese manipulado arteramente en favor del separatismo, por eso se contuvo rajoy con la policia, en lo q quizas fue la unica decision acertada en todo este follon separatista.

#300.3 Neferu, Barcelona, 05/04/2019 - 13:36

Los procesistas por insurrectos, por su intento de golpe a la democracia. Ah, y les hubiese importado una M la muerte de catalanes, "ellos" van a lo suyo, todos, y todo demás, se las trae al pairo. Suerte tenemos de que la democracia ha funcionado sí, esa misma democracia que "ellos" han pisoteado.