Publicitat
Política · 9 d'Agost de 2010. 20:24h.

'Business Week' culpa del dèficit a les CCAA

El col·lectiu Emma replica que "el malbaratament és de l'Estat, no de les comunitats"

'Business Week' culpa del dèficit a les CCAA

L'article de 'Bloomberg Business Week'

La revista Bloomberg Business Week va publicar recentment un article que tractava dels problemes econòmics d´Espanya i els relacionava amb les despeses i la mala administració de les comunitats autònomes, i el col·lectiu Emma li ha replicat que "el malbaratament és fonamentalment de l'Estat, no només de les comunitats autònomes".

L'article, titulat "Espanya: les afliccions pressupostàries colpeixen els governs regionals", publicat a l'edició del 26 de juliol de la revista de Bloomberg, acusa no només Catalunya sinó totes les autonomies de l'Estat de mala gestió dels recursos públics i en dóna exemples com la construcció del parc temàtic Terra Mítica, a València, que, amb un 22% de pressupost provinent de la Generalitat Valenciana, "ha perdut fins a 350 milions de dòlars des que va obrir, l'any 2000, segons els polítics". El subtítol de l'article diu: "La generosa despesa durant el boom dels govern regionals a Espanya ha generat un deute de 200.000 milions de dòlars i una crisi".

"En altres ocasions", diu el col·lectiu Emma, "una de les autores, Emma Ross-Thomas, havia escrit de manera molt equilibrada sobre qüestions relacionades amb Catalunya, i ens hem dirigit directament a ella per expressar el nostre desacord amb algunes de les idees que surten a l´article i per donar-li noves dades sobre el tema".

En la seva rèplica, s'afirma que "tot i que les acusacions de malbaratament de recursos públics a les comunitats autònomes (CCAA) moltes vegades són certes, no es pot oblidar que el dèficit públic de l'Estat espanyol és del 10% aquest 2010, i les CCAA només representen el 2,4%".

També es fa referència a "exemples de malbaratament i duplicació de recursos públics a l'Estat, com els ministeris de Sanitat, Cultura i Vivenda", i s'afirma que "no es pot posar totes les CCAA al mateix sac, comparant per exemple el número de funcionaris a diferents regions".

S'afegeix que "Catalunya té competències que no tenen altres CCAA, i apart té altres despeses vinculades a protegir la seva llengua i cultura, ja que el Govern espanyol no ho fa".

Així mateix, es diu que "Catalunya ha rebut 1,5 milions d'immigrants els darrers anys, el que inevitablement ha augmentat les despeses vinculades a l'estat del benestar. Tot això es dóna en un entorn d'espoli econòmic del 10% del PIB de Catalunya, quan a altres estats com Alemanya s'ha limitat aquesta aportació al 4% del PIB".

"Moltes CCAA", es conclou, "són culpables de continuar amb el malbaratament de recursos que fa el Govern central, i els catalans som els primers interessats en introduir racionalitat econòmica en tot plegat. I acceptant que val millorar el sistema autonòmic, no es pot utilitzar la crisi econòmica com excusa per tornar a un estat centralitzat que s'ha demostrat ruinós en la història d'Espanya".

Publicitat
Publicitat

10 Comentaris

Publicitat
#10 Millet es paisano de Sara Montiel y Pedro Almodóvar, bcn, 12/08/2010 - 00:56

Claro que sí, Emma, todo el mundo sabe que Millet es manchego y ministro de Zapatero. CAT. es un oasis vaticanista donde nunca pasa nada, de CAT. al cielo sin morirse antes, Dios es català y a las puertas del Infierno hay un letrero que pone Madrid.

#9 Pere, CATALONIA IS DIFERENT, 11/08/2010 - 10:23

FORA LES C.C.A.A., I LA PRIMERA LA GENERALITAT, DINERS I DINERS DESPILFARRATS EN AMICS, FAMILIARS, TELES, RADIOS, DIARIS, I XORRADES!

#8 Fernando, gava, 10/08/2010 - 20:06

el despilfarro en la generalitat salta a la vista y el nepotismo es una prueba mas de ello!

#7 Raül, Mataró, 10/08/2010 - 18:32

El colectivo Emma carece de credibilidad si no puede demostrar que cada año CAT tiene un déficit del 10% (o 22000 millones de euros), cuando los estudios serios -con los que se trabaja en EU, EEUU, etc- lo cifran en menos de 8000 (mil y poco per cápita)

#6 Terraxa, Terrassa, 10/08/2010 - 13:00

La culpa la tenen TOTES les administracions (central, autonòmica, local), totes es poleixen els nostres calers, i la central, com que en té més, doncs se n poleix més, amb l'agreujant de tot el que té duplicat amb les CCAA.
Però ningú se n salva