Política · 30 de Maig de 2011. 11:33h.

Bustos desmenteix la Com

L'alcalde de Sabadell en funcions és partidari d'un pacte CiU, PSC i ICV a Badalona

Bustos desmenteix la Com

Manuel Bustos, en una imatge d'arxiu

L'alcalde de Sabadell en funcions i president de la Federació de Municipis de Catalunya (FMC), el socialista Manel Bustos, ha desmentit la Com, que en un comunicat assegurava que "s'ha mostrat obertament partidari que Xavier Garcia-Albiol (PP) sigui el proper alcalde de Badalona".

A més, el comunicat citava paraules de l'alcalde: "a Badalona crec que s’ha de respectar el què ha votat la població”, que posteriorment han desmentit fonts properes a Bustos.

En realitat, Bustos ha advocat perquè, com a norma general, pugui governar la llista que ha estat més votada en les eleccions municipals. Però en el cas de Badalona, ha indicat que un pacte entre CiU, PSC i ICV-EUiA podria deixar-lo fora de l'alcaldia, i que seria raonable "no perquè hagi guanyat, sinó pel discurs que l'ha fet guanyar, que és molt diferent".

En aquest sentit, Bustos ha indicat que si no hi ha acord entre els partits, llavors Albiol seria l'alcalde per ser la llista més votada.

En preguntar sobre la successió de José Luis Rodríguez Zapatero al PSOE, ha reconegut obertament: "Si Carme Chacón s'ha presentat, l'hauria recolzat en unes primàries".

"Això no vol dir que devaluï la candidatura de Rubalcaba. És una persona d'una vàlua extraordinària", ha afegit.

Publicitat
Publicitat

10 Comentaris

Publicitat
#6 David, L'Hospitalet, 30/05/2011 - 15:11

Catalunya té tres tumors, un es benigne el PSC i la ciutadania catalana esta a punt extirpar-lo i dos que son malignes el PP i PxC aquests si no els extirpem pot afectar a la convivència a Catalunya, recordem el que va significar el lerrouxisme a Catalunya.

#6.1 bingen, saBADELL, 31/05/2011 - 21:13

malignes perque no es el que t'agrada??quina democracia demostres tenir!!prefereixo anglada que tota la escoria que porten de fora!!

#5 Manel de Sant Antoni, SANT ANTONI DE MAR (Baix Empordà), 30/05/2011 - 12:39

Te de governar el grup o coalició capaç d´aglutinar més regidors - lo qual equival a dir que representa més vots populars -. Si el Sr. Albiol és capaç de conformar una majoria suficient, aleshores, endevant!. En cas contrari, el seu lloc és a l´oposició

#4 joan, manresa, 30/05/2011 - 12:39

El Casal,12,30h.--Si volem regenerar la vida politica i no convertir els resultats en un poti-poti,i en barreges de moltes llets,entenem tambe que sa de respectar la llista mes votada,si no ya sortida ,las dugues més votades,i si tampoc val,dons noves eleccions,i potser axís no haguerem arribat a

#3 sf, Badalona, 30/05/2011 - 12:33

@yomismo

A veure si 'enteres. El nombre de persones que van rebutjar explíctament Albiol és superior a les qui el van votar. L'abstenció no compta. L'Estatut va ser refrendat positivament.

#2 badoc, Girona, 30/05/2011 - 11:51

S'ha de respectar el què vota la població?
Perdoni, en Garcia Albiol ha tret el 33% dels que van votar, la resta el 66%.
La resta poden fer lícitament les aliances que vulguin.

#2.1 yomismo, Murcia, 30/05/2011 - 12:06

Se podria decir lo mismo del estatuto no???

#2.2 Lorenzo Merchán, Badalona, 30/05/2011 - 12:27

el 66% concurrían juntos con un mismo programa. NOOOOO!!!!, MÁS BIEN TODO LO CONTRARIO. No soy votante del PP. Más bien soy opositor activo contra la forma de hacer políticas y las propuestas de los representantes del PP en Badalona, pero que gobiernen! y si no cumplen, que se vayan!

#2.3 badoc, Girona, 30/05/2011 - 14:26

Srs. espanyols Lorenzo i yomizmo, esteu en contra de la vostra constitució que diu que el govern el formen els regidors.
Això no és un referèndum de Si o No, això son múltimples opcions.
El 33% ha votat pel racisme i el 66% per la convivència.
Crec que és millor que governi el 66%.