Publicitat
Política · 29 de Març de 2010. 11:50h.

Bustos pica el crostó a ERC

L'alcalde de Sabadell crida a pactar la Llei de Vegueries amb CiU

Bustos pica el crostó a ERC

Bustos, amb Puigcercós, en una imatge d'arxiu

El president de la Federació Calana de Municipis (FMC), Manuel Bustos, va picar el crostó a ERC i va fer una crida a pactar amb CiU la Llei de Vegueries durant la seva compareixença a al comissió d'Afers Insititucionals del Parlament divendres passat. La federació nacionalista no dóna suport al projecte perquè considera que crea una nova administració, les vegueries, sense suprimir les diputacions i perquè considera que Esquerra ha tirat endavant el projecte a canvi de cedir al PSC la creació de l'àrea metropolitana.

Bustos va afirmar que "és bàsic que es tracti aquesta iniciativa legislativa d'una manera consensuada" i va fer una crida "com a alcalde i també com a president de la Federació de Municipis de Catalunya, que el consens ha de comptar necessàriament amb l'aportació del Grup Parlamentari de Convergència i Unió, pel que representa en el món local en el nostre país".

"L'esforç fet per les forces polítiques que donen suport al Govern és important; però també crec necessari i fonamental que el món local representat per una força que també té una àmplia representació local ha de comptar a l'hora de construir aquesta llei", va afegir.

L'afirmació de Bustos, un destacat dirigent socialista, es referia a la Llei de Vegueries, però a pocs mesos d'unes eleccions que poden capgirar el mapa polític pot ser interpretada també d'altres maneres.

La veritat és que el també alcalde de Sabadell va parlar sense pèls a la llengua i va retreure, sobretot a Esquerra, que ha impulsat el projecte de llei, les compareixences 'exprès' al Parlament per enllestir el text.

Manuel Bustos va donar les gràcies per haver estat convocat, però va traslladar també "la incomoditat per part nostra d'estar avui aquí i de fer-ho de la manera que ho estem fent. No estem còmodes, perquè el debat que s'a produït a l'entorn de, segurament, una de les lleis més importants per a l'arquitectura, per a la nova arquitectura de la governació del país, al nostre parer, ha mancat serenitat, ha mancat també diàleg, i sobretot el consens que nosaltres pensàvem necessari des de l'inici per a tot el procés". "I no estic parlant -va insistir- de produir aquest debat en un dia, o en dos, o en tres; estic parlant del procés des del seu origen".

Publicitat
Publicitat

4 Comentaris

Publicitat
#4 jsc, sabadell, 29/03/2010 - 19:20

no es poden fer lleis que tenen tanta trascendencia (vigueries i area metropolitna) sense un ampli consens i amb una mica de calma ... fer el contrari (o sigui el que s'esta fent) es portar la democracia als seus limits. Gracies Bustos, per dir-ho !

#3 Arseni, Olot, 29/03/2010 - 17:37

ERC está embogida perqué s'acosta l'hora de passar comptes i es presenta amb les mans buides, i el que és pitjor, amb les butxaques plenes, cosa que salta a la vista i els deixa en una situació delicadissima.

#2 Ton, La Catalunya arruinada pel Montilla i cia, 29/03/2010 - 14:36

Aquesta llei serà un nyap considerable - per no dir una tifa de collons - És una llei que no es pot fer a corre cuita per una necessitat d'estratègia política de l'E de cara les pròximes eleccions. Requereix un consens generalitzat.

#1 JoanMarti, Terrassa, 29/03/2010 - 14:06

La llei de vegueries , es fa ara o no es fara mai, Erc ho tira endevant, els dames nomes posen pals a les rodes.