Publicitat

La cònsol dels EUA s'acomiada defensant el TTIP

Bye-bye

Imatge de l'acte

La cònsol dels EUA a Barcelona, Tanya C. Anderson, deixa el seu càrrec aquest divendres. En un acte aquest dijous s’ha acomiadat i ha defensat l’Associació Transatlàntica de Comerç i Inversió (TTIP, en les seves sigles en anglès).

El consolat general dels Estats Units a Barcelona ha celebrat aquest dijous el Dia de la Independència dels EUA amb una recepció als jardins del consolat, a la que han assistit més de 600 persones, entre les quals hi havia autoritats i representants de la societat civil, política i econòmica de Catalunya, Aragó i Andorra.

L’acte ha comptat amb elements tradicionals de les celebracions del 4 de juliol als EUA, com és la interpretació de l’himne nacional o música jazz en directe. Com a novetat, la recepció d’aquest any ha estat dedicada a la llegendària Ruta 66, carretera que històricament va unir Chicago amb Los Angeles i que avui en dia segueix sent un dels principals reclams turístics dels EUA.

Tanya C. Anderson ha aprofitat aquest acte per oficialitzar el seu comiat, ja que el seu mandat com a cònsol general dels EUA a Barcelona finalitza aquest divendres. En el seu discurs, la cònsol general ha agraït a tots els representants polítics i econòmics, forces de seguretat, ONG i d’altres organitzacions la seva estreta col·laboració amb el consolat.

“Aquests anys hem treballat a l’uníson i això ens ha permès reforçar els nostre lligams transatlàntics, ampliar les inversions i el comerç, donar suport al creixement econòmic i enfortir les nostres relacions institucionals”, ha assegurat.

Igualment, ha volgut destacar que la inversió dels EUA a Catalunya, Aragó i Andorra continua augmentant. En el cas de Catalunya, són ja més de 500 empreses dels EUA que hi operen, i la participació de companyies i directius dels EUA en les fires i congressos que se celebren a Barcelona no ha deixat de créixer en els darrers tres anys. “El nostre interès en l’Associació Transatlàntica de Comerç i Inversió (TTIP, en les seves sigles en anglès) rau precisament en poder augmentar encara més aquests intercanvis econòmics”.
 
El nou cònsol general té prevista la seva arribada a Barcelona a meitats del mes d’agost. Tanya C. Anderson, per la seva part, prosseguirà la carrera diplomàtica com a nova cònsol general dels EUA a Guadalajara, Mèxic.

Publicitat
Publicitat

0 Comentaris

Publicitat