Publicitat
Política · 5 d'Agost de 2008. 14:56h.

Cafè per a tothom

"El model de finançament ha de ser bo per a totes les CCAA, no per a una"

Cafè per a tothom

Leire Pajín

La secretària d'organització del PSOE, Leire Pajín, ha afirmat que el Govern "té la responsabilitat" de buscar un model de finançament autonòmic que "sigui bo per a totes les comunitats autònomes i no per a una". En roda de premsa, Pajín s'ha referit a les diferents postures que mantenen els Governs autonòmics i al rebuig de la Generalitat de Catalunya del model de finançament ofert per l'Executiu.

Ha recordat que en totes les negociacions anteriors per reformar els sistemes de finançament "hi ha hagut diferents postures", i "l'important" ara és aconseguir un que tingui el consens i serveixi per a millorar les prestacions de la sanitat, l'educació i els serveis socials per als ciutadans.

Sobre el descontentament expressat pel PSC i la Generalitat, Pajín ha dit que ho entén, així com a la resta de presidents autonòmics, ja que defensen "les condicions que entenen millors" per a les seves comunitats, però "l'obligació del Govern" és assegurar la suficiència per a totes en la prestació dels serveis.

Després d'assenyalar que l'actual sistema "no és bo", ja que ha demostrat ser "inadequat i insuficient" per garantir les prestacions, ha precisat que el model ofert és respectuós amb l'Estatut de Catalunya, així com amb la resta.

Segons la seva opinió, el nou sistema haurà de garantir la suficiència financera, ser solidari i donar igualtat d'oportunitats als ciutadans, amb independència d'on hagin nascut o visquin.

Publicitat
Publicitat

7 Comentaris

Publicitat
#7 robert, bcn, 06/08/2008 - 14:31

El mateix finançament que vascos, navarresos, madrilenys, andalusos, extremenys, castellans, gallecs, etc, etc.
Tots paguen seguint criteris igual s(?), però després uns reben més que altres.
Pajin tens una palla mental anticatalana que no pots amagar

#6 Juanito (Joanet), Barcelona, 05/08/2008 - 21:13

Peró, aquesta señora no s'ha adonat que i'ha ciutadans y catalans y aquests ultims p'el fet de esser catalans som especials, diferents (mes cultos, mes traballadors, mes educats, mes llestos, mes, mes) y per aixo nececitem una financiació especial...

#5 josep, vila, 05/08/2008 - 20:46

Dons si és així, jo demano el mateix model de finançament dels vascos, o és que hi ha una constitució per a uns i un altre per a altres. Tots iguals, ¿no?, doncs vinga jo igual que els vascos...la contitució es un parany i no és estrictament legal.

#4 Meliq Salau, Reus, 05/08/2008 - 16:51

Heu vist les autovies de 3 carrils per cada sentit de circulació (amb pocs cotxes i menys camions) i les carreteres magnífiques (i buides) per anar pels llocs despoblats de la meseta i resta del regne unint llocs de poca activitat entre si i amb Madrid?

#3 joan, manresa, 05/08/2008 - 16:31

Clar,bona per totes....tinguin las competencies que tinguin....Maradedeusenyor,ya ha sortit la "petita grilla",vol escalar poder com sigui,Si ni ya per dirlos..."---Aneu amb L'Autonomía per on us i capigue.."Repetim desde el Casal."Axó s'acabat,axó