Política · 15 de Desembre de 2010. 21:41h.

"Cal entendre's amb Laporta i Carretero"

L'alcalde de Puigcerdà demana a Puigcercós una "coalició de tots els independentistes"

"Cal entendre's amb Laporta i Carretero"

Joan Planella, en una foto d'arxiu. (Foto: puigcerda.cat)

L'alcalde de Puigcerdà, Joan Planella, d'Esquerra, ha demanat en una entrevista per telèfon amb e-notícies un "canvi de rumb" a Joan Puigcercós perquè "ens hem d'entendre amb Solidaritat i Reagrupament".

Planella -que va substituir precisament Carretero com alcalde, però va romandre fidel a ERC quan aquest va marxar del partit- ha fet una crida a "una coalició de tots els independentistes de cara a les municipals". "És vital aquesta entesa", ha insistit.

L'alcalde demana, en aquest sentit, "un canvi d'estratègia" a Joan Puigcercós i admet que "no he entès ben bé que s'apartés Carod" a la campanya tot i que també reconeix que "no he entès ben bé la seva proposta" d'una força de centreesquerra perquè PSC i ICV ja han dit que no.

D'altra banda, considera que ni a Joan Carretero ni a Uriel Bertan "se'ls havia d'haver deixat marxar", però també que "tenen alguna responsabilitat". Planella alerta, en aquest sentit, que "el PSUC va ser tercera força política i no s'ha recuperat mai més. Per què? Perquè es anar esquarterant".

L'alcalde de Puigcerdà considera que un dels problemes del sobiranisme és "l'excés d'ego" per part de Laporta i Carretero, però "d'Esquerra també" i que caldria "ser una mica més flexibles" en pro "del bé comú".

També que, després del 'sopar de la Roca' -els contactes entre Esquerra i Reagrupament- "s'ha d'obrir les portes a tota la gent que defensa la independència" perquè potser "Solidaritat està molt forta a Barcelona, però Reagrupament a la Cerdanya".

En la seva opinió, "els independentistes s'han d'entendre tots" i "no podem perdre cap vot" en al·lusió als 40.000 que ha rebut Reagrupament, però que no han servit de res. "Segons els sondejos cada vegada hi ha mes gent que vol que Cataunya sigui un Estat i això no s'ha traduït políticament" ha afegit en referència a la reducció de diputats sobiranistes al Parlament de 21 a 14.

"Els resultats canten: la passada legislatura hi havia 21 diputats independentistes i actuament n'hi ha catorze, en alguna cosa ens hem equivocat", ha continuat. Al seu parer, la unitat "per a Esquerra és vital, no podem ser pocs i malavinguts" i ha demanat un "esforç" a la direcció.

Finalment ha questionat diferenciar entre independentisme d'esquerres o de dretes perquè "jo sóc de centreesquerra, però el meu principal motor és l'independentisme". "Hi ha gent que prioritza la independència i no s'han sentit representats amb l'oferta d'Esquerra", ha continuat.

Planella també ha criticat CiU perquè "el model nacional de Convergència és molt semblant al del PSC" pel que fa  la política de peix al cove.

Publicitat
Publicitat

17 Comentaris

Publicitat
#17 carles, Barcelona, 16/12/2010 - 22:34

El que no facin els mans netes per tenir poder !!!!

#16 Albert, Sant Just, 16/12/2010 - 15:39

L'espanyolisme encara té el vot útil en el PSC, i l'independentisme té a CiU. Les demés formacions no trigaran en unir-se a un o altre tal i com els votants hem fet majoritàriament.

#15 Fran, Llinars, 16/12/2010 - 13:58

El titol d la peli tindria que ser QUANTES MES CADIRES MILLOR.

#14 victimista, bcn, 16/12/2010 - 10:58

El independentismo se presenta dividido porque junto conseguiría el mismo mediocre resultado, pero entonces ya no tendría excusa.

#13 Juanca, sabadell, 16/12/2010 - 10:57

Pere (Morella), els únics que desitgeu l'independentisme dividit sou els de Rcat i els de Solidaritat.
Hahaha! encara no t'has adonat? Si que ets ruc, nengggg!